Prijavite se

Mamografski pregledi za žene s područja općine Stolac

Lifestyle / Flash | 26. 05. 2017. u 00:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga 'Novi pogled' iz Mostara, za žene sa područja općine Stolac uradit će 50 besplatnih mamografskih pregleda mobilnim mamogramom, mjerenje tlaka i razine šećera u krvi, UZV preglede i edukativno predavanje o važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Mobilni mamogram bit će smješten ispred Doma zdravlja Uzunovići 5.6. Na pregled se mogu javiti žene socijalno ugroženog statusa, s naglaskom bez zdravstvenog osiguranja, nezaposlene itd. od navršenih 40 godina života i dalje, na tel. broj 061/474-485 - Maja Memić predsjednica udruge 'Novi pogled', svaki dan u vremenu od 10 do 18 sati.

Pregledi nisu predviđeni za onkološke pacijente, odnosno žene kojima je već dijagnosticiran karcinom dojke. Pregledi su rezultat prikupljenih sredstava devete po redu 'Race for the Cure/Šetnja-utrka za ozdravljenje', koja je održana 4.10.2016. godine u Sarajevu, u okviru projekta 'Osnaživanje zdravlja žena u BiH' podržanog od JDC/Komen.

Cilj projekta 'Osnaživanje zdravlja žena u BiH' je između ostalog i podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda i preventivnih mjera, kako bi se što ranije dijagnosticirao i tretirao karcinom dojke.

Zahvaljujući prikupljenom novcu od registracija, osigurani su paketići za 1400 novooperiranih žena od raka dojke u BiH, koji se distribuiraju preko 24 partnerske udruge u BiH i osigurani su besplatni mamografski pregledi koja će se uraditi na 12 lokacija u BiH.

Do danas Dani zdravlja su održani u: Lučka, Vrsta, Ključ, Šipovo, Jajce, Kočićevo, Odžak, Husino i Breza. Poslije održanog Dana zdravlja u Stocu, slijedi održavanje u Širokom Brijegu i Zagrađu.
Javite se, obavite ovaj važan pregled!

Kopirati
Drag cursor here to close