Beograd

Lubenicama na komunalnu policiju

Lifestyle / Flash | 01. 07. 2016. u 19:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred ulaza u sjedište Komunalne policije u glavnom gradu Srbije danas je bačeno nekoliko lubenica, a tim povodom na svojoj Facebook stranici oglasila se Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd", navodeći da su kao "simbolički čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda, donijeli 200 kilograma lubenica ispred sedišta komunalne policije u Beogradu", javlja agencija Anadolija.

"Nitko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvaćajući vlastitu odgovornost i potrebu da se s njom suoče. Očekujemo ostavku Nikole Ristića i istragu brojnih neprihvatljivih postupanja komunalne policije od samog svog osnivanja", navedeno je u statusu.

Inicijativa je do sada zbog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala, u centru grada organizirala nekoliko prosvjeda na kojima je bilo više tisuća ljudi, a na kojima su, između ostalih, tražili i ostavku načelnika komunalne policije Nikole Ristića.

Prije dva dana, jedan nelegalni prodavac na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu preminuo je kada su pripadnici komunalne policije pokušali da ga legitimiraju, zbog čega je i zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mjere iz svoje nadležnosti u tom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close