do posljednjeg daha

Ljubavni inferno: Ovo su neke od najdivljijih ljubavnih veza na filmu

Lifestyle / Zdravlje | 21. 09. 2017. u 21:39 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubav na filmu i filmska ljubav mogu biti identične, pokazali su to mnogi slavni glumački parovi. Neki su se zavoljeli još na setu, drugi su si međusobno počeli nedostajati nakon snimanja.

Većinom filmski ljubavni parovi nisu bili ''duga vijeka'', ali su u tolikoj mjeri pridonijeli imidžu Hollywooda da filmska industrija danas ne bi bila to što jest kad ne bi bilo njihovih ljubavi svih ovih desetljeća.

Geena Davis i Jeff Goldblum zaljubili su se još na filmu "Transylvania 6-5000", ali su velikim hollywoodskim parom postali 1986., za vrijeme snimanja Cronenbergova slavnog horora "Muha". Upravo je zahvaljujući kemiji između njih dvoje ovaj horor postao i romantična drama.

Oženili su se 1987., ali je 1990. uslijedio razvod. Ona se nakon toga još dvaput udavala, zadnji put 2001., a Glodblum se ponovno oženio tek 2014., s Emilie Livingston.

Dennis Quaid i Meg Ryan također su se upoznali na filmskom setu. Nakon kraćeg ljubovanja, oženili su se 1991. Glasili su kao jedan od najslavnijih i najvećih ljubavnih parova 90-tih, u vrijeme kad se Dennis Quaid pokušao otrgnuti ovisnosti od kokaina.

Meg Ryan se, međutim, 2000. godine, u na snimanju filma "Proof of Life", zagledala u jednog drugog filmskog kolegu - Russela Crowea. Nakon što su mediji otkrili njihovu aferu, Quaid i Ryan su se razveli 2001. Ipak, ni s Croweom za Meg nije bilo happy enda.

Kim Basinger i Alec Baldwin glasili su za najljepši par svoga doba. Upoznali su se na snimanju filma The Marrying Man (Mladoženja) 1991. godine. Nakon toga bili su nekom vrstom Barbie i Kena u filmskoj branši.

Oženili su se 1993., a godinu dana kasnije snimili zajednički film "Getaway". Nakon sedam godina braka, u kojem su dobili jednu kćerku, uslijedio je razvod i dugogodišnji ''rat ruža".

Legendarni Humphrey Bogart se u Lauren Bacall, koja je bila 25 godina mlađa, zaljubio 1944. godine na snimanju filma "To Have and Have Not" ("Imati i nemati"), redatelja Howarda Hawksa.

Njihova veza glasila je kao harmonična i bez skandala. Zajednički su snimili četiri filma. Bogart je 1957. godine umro od raka, a Lauren Bacall je s 32 godine ostala udovica. Sama je podizala dvoje djece. Umrla je 12. kolovoza 2014. u 90. godini života.

Glumica Susan Sarandon se u filmu "Bull Durham" (1988.) izvrsno zabavljala, jer je ''šetala'' na relaciji Tim Robbins - Kevin Costner. No, u stvarnome se životu u Robbinsa zaljubila do ušiju.

Susan Sarandon je kao glavna uloga, s Timom Robbinsom kao redateljem, nešto kasnije snimila vrlo uspješan film "Dead Man Walking".

Njih dvoje imaju dva sina i godinama su glasili kao stabilan par, bez skandala, da bi 2009., nakon 21 godine zajedničkog života, obznanili razvod.

Glumačke legende Joanne Woodward i Paul Newman upoznali su se na probama za teatarski komad "Picnic". Oženili su se 1958., a iste godine zajednički su igrali u filmu "Dugo, toplo ljeto" (The Long, Hot Summer).

Vodili su dug i harmoničan bračni život, imaju pet kćeri, a Newman je umro 2008. od raka pluća. Woodward vodi jedan mali teatar u Conneticutu, gdje je ovaj slavni par Hollywooda godinama živio.

Glumci mlađe generacije Kristen Stewart i Robert Pattinson igrali su u "Twilight" sagi ljubavni par i to im se očito dopalo pa su oprobali i privatno.

Nešto kasnije Stewart je imala aferu s jednim redateljem, što su mediji, naravno, otkrili i objavili. Ona se kasnije javno ispričala zbog svoga grijeha, a mladi par je nakon pauze pokušao oživjeti svoju vezu, no bez uspjeha.

Elizabeth Taylor i Richard Burton zasigurno su jedan od najpoznatijih i najpopularnijih filmskih ljubavnih parova.

Podjednaku su strast pokazivali i na filmskom platnu i u privatnom životu, moglo bi se reći. Burton je postao četvrti i peti suprug Elizabeth Taylor, jer nakon što su se prvi put oženili, uslijedio je razvod, a potom ponovno sklapanje braka.

Brad Pitt još je bio u vezi s Jennifer Aniston kad je na setu filma "Mr. and Mrs. Smith" (2005.) osjetio leptiriće u trbuhu uz kolegicu Angelinu Jolie. Dogodila se fatalna ljubav. Pitt je za vrijeme snimanja izjavljivao kako je Angelina jako zanimljiva, ali komplicirana i ne bi želio biti s jednom takvom.

Naravno, nije bilo tako - na kraju snimanja bili su i službeno par. Aniston je tada izjavila "ono što je Angelina Jolie uradila stvarno nije bilo cool". Jolie i Pitt su godinama živjeli u braku s puno djece, usvojene i vlastite, ali su prošle godine zajednički pokrenuli proceduru razvoda.

Filmski zavodnik Clark Gable i Carole Lombard također su jedan od ljubavnih parova koji su obilježili filmsku industriju. Upoznali su se na snimanju "No Man of Her Own" (1932.). Carole Lombard je tada još bila udana za drugog.

Njih dvoje su postali ljubavni par, onda se nakon snimanja razvela od svog dotadašnjeg supruga, a Gable i Lombard uzeli su se 1939. godine.

Glumica je tragično poginula u zrakoplovnoj nesreći 1942., a Clark Gable ju je nazivao velikom ljubavi svoga života.

Kopirati
Drag cursor here to close