Liječnici upozorili: Opasno je što većina radi prije seksa
Nemojte urinirati
OBJAVA: Petak, 12. svibnja 2017. 22:18
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: A.M.
Seks par
0

Postoje radnje koje većina nas izvodi bez razmišljanja, premda one nisu nimalo bezazlene

Uz seks se veže najviše mitova i "bapskih priča". Od onih školskih - da poskakivanjem nakon seksa djevojka neće moći ostati trudna, do toga da samo muškarci ejakuliraju.

No jedan savjet za bolji seks se pokazao ne samo besmislenim nego i štetnim.

Naime, uriniranje prije seksa - koje se promoviralo kao način izbjegavanja urinarnih infekcija, čini upravo suprotno od onoga što tvrdi. Vodeći urolozi napominju da namjerno uriniranje prije seksa povećava rizik od pojave infekcija, s kojima se žene ionako puno češće bore od muškaraca, prenosi express.hr.

Urolog David Kauffman tvrdi da je priča o prednostima uriniranja prije seksa jedna od najraširenijih, te redovito svoje pacijentice mora uvjeravati da to ne čine, budući da je to vodeći uzrok pojave postkoitalnih urinarnih infekcija.

Naime, tijekom seksa vaginalne bakterije se mogu pogurnuti u mokraćni kanal, koji zatim omogućuje bakterijama da putuju kroz njega i lakše se domognu mjehura, gdje stvaraju infekciju. Stoga, trebali biste posjetiti zahod nakon seksa i paziti da unosite dovoljno tekućine u organizam, kako biste izbjegli dehidraciju i pomogli izbacivanju bakterija iz urinarnog trakta, piše Independent.

Također, infekcijama u tom području pridonosi korištenje dijafragme i prezervativa sa spermicidnim lubrikantima.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.