Potrebna pomoć

"Kruh Sv. Ante": Sve više starijih koji žive na rubu egzistencije

Lifestyle / Flash | 12. 06. 2017. u 15:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana "Kruha Sv. Ante", ta humanitarno-karitativna organizacija je od jučer u nizu akcija podijelila 150 higijenskih setova i 200 higijenskih paketa starim osobama koje žive na rubu egzistencije, priopćila je ova organizacija.

Tijekom ovih dana se održava akcija prikupljanja sredstava u Super Konzumu - trgovačkom centru Wisa te ispred Crkve Sv. Ante na Bistriku, koja će biti namijenjena za pomoć starijim osobama.

Humanitarno-karitativna organizacija „Kruh sv. Ante“ iz dana u dan pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uz projekte kroz koje djeluje i vrši misiju, organizira i razne humanitarne akcije.
Ova godina je u toj organizaciji posvećena osobama treće životne dobi i boljem kvalitetu njihovog života.

Nizom aktivnosti želi se podići svijest i potaknuti sve ljude da počnu više brinuti i misliti jedni na druge, na osamljene, na starije, na one koji nemaju dovoljno sredstava za dostojanstven život.

Procjenjuje se da u BiH trenutno 20 posto populacije čine osobe starije od 60 godina, a predviđa se da će broj biti udvostručen do 2050. godine.

Mirovine su u usporedbi sa životnim troškovima jako male te starije osobe ne uspijevaju pokriti sve životne troškove. Uz starost, bolest i siromaštvo, koji kod nas idu vrlo često zajedno, ima i nebrige djece, usamljenosti te izoliranosti.

''Vrijeme je da shvatimo kako su i starije osobe vrijedne pažnje i kako se svi moramo potruditi da im to i osiguramo'', priopćeno je iz "Kruha Sv. Ante".

Kopirati
Drag cursor here to close