Krematorij osmislio biznis za dodatnu zaradu
Za humanitarne svrhe
OBJAVA: Petak, 21. travnja 2017. 11:38
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.K
Krematorij osmislio biznis za dodatnu zaradu
0

"Ne prikupljamo velike količine metala, ali ono što ostane ima svoju vrijednost i sav ovako prikupljen novac ide u humanitarne svrhe", kaže Brown.

Recikliranjem metala preostalim među pepelom spaljenih tijela, krematorij je osmislio unosan biznis, piše Mirror.

Poznato je kako nakon kremiranja često ostaju dijelovi zamjenskih komada u kostima preminulog kao i ručke lijesova. Stoga se jedan krematorij u Engleskoj dosjetio ideje da od preostalih metalnih komada izrade nove ortopedske umetke dok ostatak ide na recikliranje. Nadalje, oni manje vrijedni predmeti šalju se na topljenje pa se potom pretvaraju u prometne znakove, ograde uz cestu i stupove za uličnu rasvjetu, a drugi metali kao što je kobalt koriste se u proizvodnji zrakoplovnih motora.

Na taj je način Gilroes Crematorium iz Leicestera u Engleskoj ove godine već prikupio 5.000 funti (44.000 kuna) za Rainbows, dom u kojem se smještaju smrtno bolesna djeca i mladi ljudi.

"Svjesni smo da se radi o osjetljivoj temi, ali zahvaljujući ovome bili smo u stanju dati veliku donaciju domu za skrb", rekao je direktor pogrebnog poduzeća Alan Brown.

"Obitelji same odlučuju hoće li dati pristanak na recikliranje kada se odlučuju za kremiranje i 99.9 posto ljudi se složi s time."

"Ne prikupljamo velike količine metala, ali ono što ostane ima svoju vrijednost i sav ovako prikupljen novac ide u humanitarne svrhe", kaže Brown.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.