Zapadne ideje u kafani

Kreativni sindikat veselih mladića predstavio 'Kafanu Hollywood'

Kultura / Glazba | 11. 06. 2016. u 12:24 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igor Dunđerović i Udruženje Rođaka objavili su prvi spot pod nazivom "Kafana Hollywood", s istoimenog albuma koji će biti objavljen tijekom ljeta 2016.

Igor i rođaci, dolaze iz Osla, ačlanovi su većinom porijeklom iz BiH. Album Kafana Hollywood su snimali u veljači u Mostaru, u Pavarotti Centru, u kako kažu, jednom od najuspješnijih glazbenih studija u BiH kada su se i predstavili lokalnoj publici.

Na albumu gostuju glazbenici Atilla Aksoj i Đenan Mujić, (također producenti albuma), Mustafa Šantic, Orhan Maslo, Marija Korunić Miljko i Vjekoslava Batinić Raspudić. Također su snimili dva glazbena spota sa plesačicama iz plesnog studija Mo-stars.

Inače, Projekt "Kafana Hollywood" ujedno označava i jubilej 10 godina postojanja benda, tj. kreativnog udruženja jer se također bave komedijom i teatrom. Nakon 10 godina koncerata, predstava, osvojenih priznanja i izdanih ploča za djecu i odrasle na norveškom jeziku, donose odluku da svoj deseti rođendan proslave 'U Kafani Hollywood'. Riječ je o materijalu za publiku u domovini, i čime su kulture dviju zemalja još više približene.

Pjesma je stara priča o jednoj kafani koja se zove Hollywood i koja je napola oronula od vremena i pića. U toj kafani se guraju razne zapadne ideje, američki glumci, i anglosaksonska muzika. Ali na kraju dana, ta kafana ipak ne uspjeva pomiriti se s ekzistencijom u holivudskom filmu već, iako se još uvijek zove Hollywood, posvađa se sa svim holivudskim u sebi. Na kraju ostane samo taj oronuli natpis, i dominacija balkanskog duha.

Podsjetimo, kada je veselo udruženje mladića stiglo iz Norveške u Mostar, Bljesak.info je s njima razgovarao o novom albumu, njihovim planovima i druženjima.  Više pročitajte u tekstu pod nazivom 'Kada se balkanski glazbenici spoje u Norveškoj, naprave Kafanu Hollywood'.

Kopirati
Drag cursor here to close