Trebinje-Dubrovnik

Konobarica iz Trebinja pronašla i vratila novčanik pun novca

Lifestyle / Flash | 06. 06. 2017. u 10:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zora Bokić, konobarica u restoranu "Drijen" koji se nalazi pored magistralne ceste Trebinje - Dubrovnik, pronašla je novčanik sa većom svotom novca, ali i sa cjelokupnom dokumentacijom Dine Barjaktarević i vratila ih vlasnici.

Barjaktarevićeva je rodom iz Trebinja, ali živi u Nizozemskoj s obiteljii, i tek je bila stigla u rodni grad. Po dolasku na dubrovački aerodrom "Čilipi" Dina je sa suprugom Safetom i sinom Damirom svratila na osvježenje i ručak u restoran "Drijen", gdje inače navraćaju kad dođu u Trebinje i tu joj je ispao novčanik.

"Navečer, kad sam stigla kući, raspakirala sam se i shvatila da mi nema novčanika. Najprije sam pomislila da mi je ispao na aerodromskom parkingu i bojeći se da je tako i da ga neću pronaći - već sam razmišljala kako ću se morati odmah vratiti za Nizozemsku da poništim osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu i bankovne kartice", priča Dina, javljaju Nezavisne.com.

Te noći, dodaje, nije ni spavala, a ujutro je sin Damir pošao natrag do zračne luke da traži novčanik, pa je svratio i u "Drijen" da i na tom mjestu upita da li su ga slučajno našli. Na vratima ga je dočekala nasmijana konobarica Zora koja je dan ranije pronašla novčanik i uredno ga odložila u najlonsku kesu da ga preda vlasnicima, ali ih te večeri, kako je kazala Damiru, nije htjela uznemiravati pretpostavljajući da su umorni od puta.

Zora Bokić ne želi medijsku popularnost jer je to, kako kaže, njena dužnost i obaveza da kao ugostiteljski radnik sve nađene stvari uredno ostavi i sačeka da vlasnici dođu po njih.

Dina, međutim, nije željela da njena dobrota i profesionalnost prođu nezapaženo, pa se na ovaj način, kako kaže, željela zahvaliti Zori i ukazati na njeno poštenje.

Ovo je drugi slučaj u posljednjih mjesec i pol dana da pošteni Trebinjci vraćaju novac vlasnicima jer je početkom travnja radnik Komunalnog poduzeća Trebinje Rajko Bovan u bačenom madracu pronašao vreću punu eura, koje je vratio vlasnici.

Kopirati
Drag cursor here to close