FOTO

Konjički klub Mostar – istinski užitak jahanja u prirodi

Lifestyle / Flash | 25. 05. 2017. u 08:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konjički klub Mostar smješten je u prirodnoj oazi planinskog područja Goranaca. Klub djeluje od 2009. godine i posjeduje 19 konja različitih pasmina.

Aktivnosti konjičkog kluba Mostar obuhvaćaju širok spektar, tako klub gaji vlastiti uzgoj konja, školu jahanja, kao i endurance – natjecanje u daljinskom jahanju. Rad sa konjima zahtijeva veliki angažman čemu svjedoči i predsjednik konjičkog kluba Mostar Danijel Glibić koji navodi kako se ovaj posao ne bi mogao raditi bez velike ljubavi koju konji svakako osjete i višestruko vrate. Proces uzgoja, odgoja i razvoja mladog konja dug je par godina i zahtijeva veliku posvećenost i rad kako bi konj mogao krenuti sa jahanjem.

Klub je posebno ponosan na vlastiti uzgoj i razvoj mladih konja koji su uključeni u školu jahanja namjenjenu kako djeci tako i svim zainteresiranim za rekreativno jahanje u prirodi. Tu je i neizostavno terapijsko jahanje za djecu sa posebnim potrebama koje je jako bitno u rehabilitacijskom procesu.

Glibić naglašava kako klub djeluje na volonterskoj bazi i uz entuzijazam svih članova uspjeva zaokružiti sve grane jahačkog sporta koji svaki dan privlači sve veći broj ljudi zainteresiranih za rekreativno jahanje. U kombinaciji sa netaknutom prirodom područja Goranaca jahanje predstavlja istinski užitak za tijelo i duh o čemu se možete osvjedočiti posjetom kluba i prijavom za školu jahanja na broj 063 348 008 Danijel Glibić, predsjednik kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close