Pile moje, pače moje malo

Kome je posvećena ''Uspavanka za dečaka"?

Lifestyle / Flash | 18. 06. 2017. u 17:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sapunica "Severina - Milan - Aleksandar - poznate mame na internetu" neće tako skoro doći svome kraju.

Na Severininom YouTube kanalu je izišla obrada pjesme "Uspavanka za dečaka" koju u originalu izvodi Đorđe Balašević, a pjesmu u Severininoj obradi prate fotografije poznatih i nepoznatih majki koje zdušno podržavaju Severinu u namjeri da se poništi privremena mjera koju je donio sud, piše Index.hr.

Pjesma "Uspavanka za dečaka" nastala je 1995. godine u Balaševićevoj radionici pjesama, nekoliko mjeseci nakon što se rodio njegov sin Aleksa.

Aleksa Balašević je treće dijete Olivere i Đorđa Balaševića kojeg su dobili nakon 15 godina braka, a danas je uspješan sportaš i u Srbiji je na glasu kao veliki zavodnik.

Balašević je pjesmu napisao nakon Aleksinog rođenja, nakon rata u bivšoj Jugoslaviji, a stihovi koje danas pjeva Severina (pričat će ti jednom, možda, kako sam ja bio štošta i ostali), odnose se na lošu reputaciju koju je Balašević trpio među srbijanskim nacionalistima zbog svojih antiratnih istupanja u medijima.

Pjesma je objavljena na albumu "Naposletku" koji je izašao 1996. godine, a smatra se remek-djelom Balaševićevog stvaralaštva.

Kopirati
Drag cursor here to close