Nečistoće

Koliko često trebate čistiti zahodsku školjku?

Lifestyle / Flash | 05. 02. 2017. u 08:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnica agencije za usluge čišćenja Leslie Reichert objasnila je koliko često se mora čistiti wc školjka.

Naime, ona je očistila preko 11.000 WC školjki te tvrdi da se 'nečistoća, kamenac i bakterije koje vrebaju u zahodu s prirodnim sredstvima mogu ukloniti jednako dobro kao i s najjačom kemijom'.

Dovoljno je jednom tjedno očistiti školjku u toaletu, dok se svakodnevno treba spužvicom prebrisati njezina površina kako bi se očistila prašina i masne naslage, obrazlaže Leslie.

Dala je tako i recept za čišćenje a to je da se zatvori voda u vodokotliću dok se skroz ne isprazni. Potom se stavi prah za čišćenje u školjku te se time ona očisti ribajući spužvicom uz obvezno nošenje rukavica, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon toga se stavi 250 mililitara destiliranog alkoholnog octa i ostavi da djeluje sat vremena te se potom pusti voda u vodokotliću.

Treba se čistiti i vodokotlić spužvicom ili krpicom koju se prethodno namoči vodom ili tekućinom za čišćenje te se površina prebriše, jednako kao i kod čišćenja zahodske školjke.

Eto sada znate kako to treba raditi i čime je najbolje čistiti. Neka vam zdravlje bude na prvom mjestu pa se pobrinite čistiti redovito i temeljito. Osobito kada je riječ o toaletu, obratite pozornost na ključna mjesta jer je intimno zdravlje jako osjetljivo i podložno infekcijama i oboljenjima. Toaleti obiluju prašinom te su puni vlage, a bakterije se tada množe svjetlosnom brzinom pa se čim prije uhvatite u koštac.

S njima nema šale!

Kopirati
Drag cursor here to close