kroz trnje do zvijezda

Koji su slavni i bogati imali teško i siromašno djetinjstvo?

Lifestyle / Zdravlje | 11. 09. 2017. u 21:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zloslutna mudrost ''dabogda imao pa nemao" obično ljudima želi ukazati na činjenicu kako je sve relativno - kad ti dobro ide, nemoj se uzdizati, jer ako jednom ne budeš imao, bit će ti teže podnijeti. Ili tako nekako...

Međutim, ljudi koji jednom u životu nisu imali ništa, a onda postali bogati i slavni, prolazili su suprotnom stranom autoceste zvane život.

Neki od slavnih glazbenika i glumaca imali su tako siromašno i gorko djetinjstvo da je to prosto nevjerojatno u odnosu na sadašnji materijalni standard.

Demi Moore je sa svojom obitelji čak 30 puta preseljavala s jedne na drugu adresu, a kad se 1986. uspjela probiti na scenu ulogom u filmu "Ljubav, seks i ono drugo", počeo je njezin drukčiji stil života. I dalje je često putovala i mijenjala adrese, ali ovaj put s ciljem snimanja uspješnih filmova koji su joj donosili puno novca.

Za sebe kaže kako je ona zapravo dijete parkinga za prikolice.

Majka Demi Moore bila je alkoholičarka, koja je nekoliko puta završavala u zatvoru, a 1980. njezin očuh je počinio samoubojstvo. Majka je svoj kaotični život živjela do 1998., kad je umrla od posljedica tumora na mozgu.

"Bilo je stvarno ludo, ali iskreno su me voljeli", kaže Demi o svojim roditeljima.

Bogatstvo Celine Dion danas se procjenjuje na 700 milijuna dolara. Odrasla je u Quebecu, Kanada, u obitelji s 14-oro djece.

"To što je troje ili četvoro moralo spavati u jednome krevetu, nama je bilo normalno", kaže pjevačica o svome djetinjstvu. Kaže kako njoj i njezinoj braći i sestrama jedino nikad nije nedostajalo obiteljske ljubavi, bolje reći - samo je toga bilo u izobilju.

Kad je Celine Dion 1988. godine pobijedila u Dublinu na Eurosong Contestu za Švicarsku ("Ne Partez Pas Sans Moi" - "Ne odlazi bez mene"), započela je njezina svjetska karijera.

Glumac Jim Carrey imao je 12 godina kad je njegov otac izgubio posao. Zbog toga se obitelj morala preseliti u jednu prikolicu za kampiranje.

"Bio je to jedan traumatičan udarac u prepone", kazao je o tome Carrey.
Kako bi pomogao svojim roditeljima, još kao učenik povremeno je radio u jednoj tvornici.

Kad mu je bilo 16 godina, otac mu je predložio da se javi na audiciju u jedan klub za komičare, nakon čega je praktično započela njegova buduća karijera jednog od najslavnijih zabavljača Hollywooda.

Scarlett Johansson danas zarađuje odlične honorare, može birati u kojim će filmovima igrati i njezin život, što se materijalne strane tiče, prilično je lagodan.

Djetinjstvo je provela u obitelji koja je živjela od socijalne pomoći.

"Živjeli smo od socijalne pomoći i bonova za hranu. Moji roditelji podizali su četvoro djece u domaćinstvo koje je u svemu oskudijevalo, Bilo je to teško vrijeme za sve nas", kaže popularna ScarJo.

Ona je još kao djevojčica stala pred kamere. Početak njezina uspjeha veže se za film "North" (1994.), a kad joj je bilo 13 godina snimila je film "The Horse Whisperer" (1998.) s Robertom Redfordom, Kristin Scott Thomas, Samom Neillom i nekim drugim poznatim zvijezdama.

Leonardo DiCaprio je danas također multimilijunaš, nagrađivan i iznimno cijenjen glumac.

Kao dijete bio je jako siromašan, a odrastao je u opasnoj četvrti Los Angelesa, gdje su vladali droga i prostitucija.

"Umnogome je podsjećalo na atmosferu Taxi Drivera", slikovito objašnjava Leo.

Njegova dosadašnja, vrlo uspješna glumačka karijera 2016. godine krunisana je nagradom Oscar za ulogu u filmu "The Revenant".

Sarah Jessica Parker postala je slavna i bogata ponajviše zbog uloge u seriji "Sex and the City".

Kao dijete nije imala puno, jer su njezini roditelji morali podizati osmero djece.

"Sjećam se doba siromaštva. Bilo je nemoguće to sakriti. Ponekad ne bismo imali struje, telefon nam je isključivan...", kaže popularna glumica.

Superstar Tom Cruise je sa svojom obitelji u djetinjstvu iz Kanade preselio u SAD. Za svoga oca kaže kako je bio tiranin.

Rano je tražio put do samostalnosti i opredijelio se za glumački poziv. Nakon uloge u filmu "Endless Love", 1981. godine uspio se Hollywoodu nametnuti filmom "Topgun".

Kanadska pjevačica Shania Twain često je morala gladna u školu.

"Nije baš jednostavno koncentrirati se dok ti trbuh zavija", kaže ona, sjećajući se djetinjstva.

Udarac sudbine doživjela je 1987. godine, kad su joj roditelji poginuli u prometnoj nesreći, nakon čega je morala preuzeti brigu za svoga brata i sestru.

"Kad doživiš jedan takav udarac, shvatiš što je smisao života", kaže Shania Twain, koja nije dozvolila da ju preuzmu očaj i beznađe.

Kopirati
Drag cursor here to close