Jane Fonda i Robert Redford dobivaju Zlatnog lava za životno djelo
Festival u Veneciji
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 20:19
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Robert Redford Jane Fonda
0

Fonda i Redford zajednički su glumili u filmovima "The Chase" (1966), "Barefoot in the Park" (1967) i "The Electric Horseman" (1979). Legendarni dvojac ponovo se okupio u novom Netflixovom originalnom filmu "Our Souls at Night".

Američke filmske zvijezde Jane Fonda (79) i Robert Redford, (80) primit će nagrade Zlatni lav na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji za životno djelo, priopćili su organizatori festivala u ponedjeljak.

Nagrade, među najbitnijima na festivalu, trebale bi biti uručene 1. rujna.

Venecijanski filmski festival, jedan od najbitnijih u svijetu, održava se po 74. put i traje od 30. kolovoza do 9. rujna.

''Malo holivudskih zvijezda demonstriralo je takvu odlučnost i hrabrost tijekom svojih profesionalnih karijera kao Jane Fonda'', izjavio je direktor festivala Alberto Barbera.

''S vremena na vrijeme politički i društveni aktivist, seks simbol, pisac, feministička ikona, producent i proročica fizičke spreme, ali iznad svega izuzetno uspješna i talentirana glumica, Jane Fonda je jedan od najvećih protagonista suvremene međunarodne kinematografije'', navodi Barbera u izjavi za javnost.

Govoreći o Redfordu, direktor je izjavio: "Bez obzira da li je iza kamere, zalaže se za nezavisni film ili za dobrobit naše planete, Robert Redford nas je vodio kroz skoro pet desetljeća sjajnog filmskog stvaratelja i aktiviste kombinacijom snage, inteligencije i slave koji praktično nemaju premca'', izjavio je Barbera.

Fonda i Redford zajednički su glumili u filmovima "The Chase" (1966), "Barefoot in the Park" (1967) i "The Electric Horseman" (1979). Legendarni dvojac ponovo se okupio u novom Netflixovom originalnom filmu "Our Souls at Night", prenosi dpa.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.