Zimska sezona počinje

Jahorina spremna za turiste

Lifestyle / Flash | 28. 12. 2016. u 14:46 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na inicijativu Olimpijskog centra "Jahorina", održan je sastanak s predstavnicima hotelijera, Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Centra javne sigurnosti, općina Pale i Trnovo, grada Istočno Sarajevo, Doma zdravlja Pale i javnih ustanova Vodovod i Komunalno Pale, a o rješavanju postojećih problema i unapređenja kvalitete usluge na Jahorini.

Zaključak sastanka je bio da je Jahorina spremna dočekati turiste i ispuniti njihova očekivanja za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Goran Brčkalović je otvorio diskusiju i pozvao sve prisutne da iznesu svoje prijedloge i komentare.

Načelnik općine Pale Boško Jugović je istaknuo da će u okviru planiranog i usvojenog proračuna općine Pale biti izdvojena sredstva za čišćenje puta od snijega te da stoji na raspolaganju za poboljšanje turističke ponude na Jahorini, dok je načelnik Opštine Trnovo Goran Vujičić kazao da je Općina spremna za čišćenje puta u dijelu planine koji se nalazi u sastavu općine Trnovo.

U narednom razdoblju će, kako je istaknuto, krenuti i autobusna linija Pale-Jahorina i Istočno Sarajevo – Jahorina kako bi svi ljubitelji planine mogli koristiti redovnu liniju na toj relaciji.

Komunalna policija će i ove godine biti nadležna za uklanjanje štandova koji se bave nelegalnom prodajom pića i hrane na stazama te drugih nelegalno postavljenih objekata na stazama, priopćeno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

 

Kopirati
Drag cursor here to close