Jablanica financijski podržava parove koji žele začeti izvantjelesnom oplodnjom
Poticaj
OBJAVA: Subota, 4. veljače 2017. 17:22
IZVOR: Fena
AUTOR: Sa.M.
Bebe porodiljno rađanje SKBMostar
0

Općina Jablanica podržava sugrađane u vantjelesnoj oplodnji

Općina Jablanica jedna je od prvih općina u FBiH koja subvencijom pomaže sugrađane koji žele uraditi izvantjelesnu oplodnju - izjavio je za Fenu Salem Dedić, načelnik općine Jablanica.

Naime, radi se o pilot projektu, koji je, prema riječima Dedića, jedna potpuno nova aktivnost, za koju je usvojena odluka Općinskog vijeća Jablanica.

''Mislim da smo možda čak i prva općina u FBiH koja je podržala naše sugrađane koji su orjentiTani u tome pravcu za IZvantjelesnu oplodnju. S obzirom da na nivou kantona, kao i na federalnom nivou još uvijek nema toga zakona, odlučili smo se da uđemo u jedan takav pilot projekat, kako bi vidjeli šta je to što naše općina može učiniti po tom pitanju.

Trenutno u Jablanici postoje dva bračna para za koja u prvoj varijanti želimo da izdvojimo 3000 maraka, a za drugi pokušaj 2000 maraka, što je ukupno 5.000 maraka po porodici, kazao je Dedić.

Istaknuo je kako će, s obzirom da se radi o pilot projektu, u narednom periodu vidjeti na koji način se to može poboljšati.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.