Izvještaj tko ima najmoćniju putovnicu na svijetu - gdje je BiH
Istraživanje
OBJAVA: Ponedjeljak, 13. ožujka 2017. 1:33
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Izvještaj tko ima najmoćniju putovnicu na svijetu - gdje je BiH
0

Putovnice zemalja rangirane su na osnovu analize u okviru koje su razmatrani faktori poput bezviznog režima, građanskih sloboda, oporezivanja, globalnog ugleda i još mnogo toga.

Prema najnovijem izveštaju kosultantske kuće 'Nomad Capitalist', po svim parametrima Švedska ima najbolju putovnicu na svijetu, zbog čega državljani te zemlje uživaju pogodnosti koje u mnogim zemljama ne postoje.

Švedski državljani imaju besplatno zdravstveno osiguranje, besplatno obrazovanje, plaćene godišnje odmore i zbog svega toga Švedska ima najpoželjniju putvnicu na svijetu, prenosi Independent.

Putovnice zemalja rangirane su na osnovu analize u okviru koje su razmatrani faktori poput bezviznog režima, građanskih sloboda, oporezivanja, globalnog ugleda i još mnogo toga, navodi B92.

Od 199 zemalja, koliko je analizirano u istraživanju 'Nomad Capitalista', Švedska je na prvom mjestu, Velika Britanija je tek 16, SAD nisu ni među 30 zemalja, a od zemalja u regiji najbolje se kotira Slovenija koja je na 35. mjestu, Hrvatska je 49, Srbija je 73., a BiH 85.

Studija je pokazala da Šveđani imaju bezvizni režim sa 176 zemalja svijeta, a imaju mogućnost da rade u inozemstvu, a da ne moraju plaćati porez u svojoj zemlji. Također, dobili su najviše ocjene u vezi sa osobnim slobodama, zatim slobodama medija i još mnogo toga.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.