Kad nema, sam napravi

Ivančica Design - U potrazi za poslom nastao kreativni dječji kutak

Lifestyle / Flash | 17. 04. 2017. u 17:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je nezaposlenost u BiH iz dana u dan sve veća, u našem društvu se uvijek pronađu entuzijasti, koji u nedostatku posla sami sebi ''izmisle radno mjesto''.

Jedna od tih osoba je i Ivana Križanović, koja je pokrenula svoj maleni biznis, te šije unikatne dječje posteljine, jastuke, ogradice....

''Ideja se rodila prije otprilike dva mjeseca. Završila sam ekonomiju u Mostaru, gdje i živim. Već nekoliko godina nisam u struci mogla pronaći posao, no nisam htjela sjediti besposlena pa sam sama sebi ''izmislila posao'', kaže nam Ivana.

Kako kaže, oduvijek voli šivanje jer dolazi iz jedne iskusne krojačke obitelji, šivanje joj je ranije bio hobi, pa joj je samo trebala inovativna ideja.

''Pošto i sama imam maleno dijete, bilo je dosta stvari koje su mi trebale, a nisam ih mogla pronaći u trgovinama, a ni u dimenzijama koje su meni trebale. Onda sam ih odlučila sama napraviti. To svidjelo mojim prijateljicama, koje su mi i bile prve ''mušterije'' i tako je zapravo započeo ''Ivančica Design'''', priča nam Ivana.

U malenom Ivančica kutku možete pronaći presatke i korisne stvari za vaše najmlađe, ali i one malo starije.

''Izrađujem posteljine i ogradice, dekice, ukrasne jastuke i ostale sobne dekoracije za djecu. No tek sam na početku, puno toga još planiram ubaciti u ponudu, no polako korak po korak, tek sam na početku'', kaže Ivana, dodajući kako su do sada reakcije ljudi bile doista dobre, jer kako kaže, u BiH nema baš puno osoba koje izrađuju dječje stvari.

Ivana bi definitivno trebala biti primjer mnogima, jer nije čekala da joj posao ''padne s neba'', nego je sama osmislila svoj posao.

''Ne radim u struci što sam željela i zašto sam se školovala, ali šivanje je bilo moj hobi. To je nešto što volim raditi i što me zabavlja. Spojila sam ugodno s korisnim, a vjerujem da postoji još mnogo naših sugrađana i sugrađanki koji imaju neke hobije od kojih mogu razviti vlastiti ''posao'''', zaključuje Ivana.

Što se sve krije u malenom Ivančica kutku, pogledajte na njenoj Facebook i Instagram stranici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close