Za Bljesak

Ivana Jajalo: U Mostaru i Palermu jednako je sunce koje prži

Lifestyle / Flash | 27. 02. 2017. u 21:20 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivana Jajalo, publici poznata iz bivšeg dua Divlje ruže, objavila je novu pjesmu. Iako joj je glazba velika ljubav, proteklih godina bila je u drugom planu, jer se posvetila odgajanju svojih mališana. No sada, kada su djeca malo porasla Ivana se vratila u glazbeni studio tesnimila povratičnički single.

Bljesak.info: Puno vremena je prošlo od postojanja Divljih ruža, a Vaš život se u potpunosti promijenio. Jeli vam žao što 'Ruže' više ne postoje?

JAJALO: Divlje ruže su dio mog djetinjstva, moje mladosti… Ljubav prema glazbi i prijateljstvo koje nas je povezivalo, dali su jedinstveni pečat mojoj osobnosti i našim životima. Nakon toliko godina zajedničkog rada i sanjarenja, sasvim je razumljivo da smo došle do točke zasićenja, te je razlaz bio logičan slijed. A onda je došla ljubav, pa dječica, preseljenja sa jednog na drugi kraj Europe, i više nisam stizala ni sjesti za klavir.

Bljesak.info: Nedavno ste izdali novi, povratnički, single ''Ne ubijaj ljubav', a uskoro izdajete i novi album. Možete li nam reći nešto više o pjesmi i albumu?

JAJALO: Moj novi album 'FalseNo' je u pripremi već neko vrijeme. Sve pjesme su spremne i demo verzije su snimljene u mom kućnom studiju na Siciliji. Čekam samo pravi trenutak. Pjesma 'Ne ubijaj ljubav' je jedna od njih dvanaest koje će se naći na albumu. Među njima je i talijanska verzija povratničkog singla (Non uccidere l’amore), te jedna stara pjesma 'Da mogu vratiti vrijeme'. Svi moji aranžmani podređeni su klavirskim dionicama. Klavir je bio i ostao gazda!

Bljesak.info: Dugo vremena Vas nije bilo na glazbenoj 'sceni'. Što Vas je potaknulo da se opet vratite u glazbenu javnost?

JAJALO: Stalno ponavljam da se nisam vratila na scenu, samo se moja glazba vratila među slušatelje. Želim da se moje pjesme slušaju, da se emocija prenosi, u tome je moje najveće zadovoljstvo. Slikanje i sve popratne aktivnosti javnog života bit će svedene na minimum. Imam četvero malene djece, i ti su mi obožavatelji prioritet.

Bljesak.info: Možemo li očekivati predstavljanje albuma ili neki koncert i u Mostaru (ili u BiH)?

JAJALO: Kao što rekoh, teško da ćete me dovući na scenu :) No, nikad ne reci nikad.

Bljesak.info: Glazba je u vašoj krvi, uživaju li i vaši mališani u glazbi kao i Vi, ili više vole nogomet?

JAJALO: Još su maleni, a ja ne volim raditi pressing. Ne podržavam roditeljske ambicije da djeca moraju biti ono što bi mi htjeli. Želim da sami otkriju što žele, a ja sam svakako tu da ih savjetujem i podržim. Zasada su više okrenuti sportu. Najstariji sin Emanuel igra tenis, dok dvojica mlađih luduju za nogometom. Elena je još malena, i zasad joj je najveći talent to što nas vrti oko malog prsta.

Bljesak.info: Je li teško biti posvećena majka i umjetnica?

JAJALO: U mom slučaju nije. Blagoslovljena sam i zahvalna što sve svoje vrijeme mogu provoditi sa svojom djecom. Mnoge majke to ne mogu, opterećene su poslovima i raznim obavezama zbog kojih su često zakinute za dragocjene trenutke obnašanja najvažnije i najljepše uloge u životu. ''Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova, uzevši u obzir da je plaća čista ljubav!'' - Mildred B. Vermont.

Bljesak.info: Nedostaje li Vam Mostar i Hercegovina? Možete li nam usporediti način života u Palremu i Hercegovini?

JAJALO: Nedostaje mi moj grad… Ali Palermo je vrlo egzotično mjesto za život. Vjerojatno ga više poznajete iz filmova, ali vjerujte, puno je ljepši i posebniji uživo. Ono što je zajedničko Palermu i Mostaru jeste svakako sunce koje prži, no ovdje čak i u siječnju ponekad šećemo u kratkim rukavima. Ispred moje kuće rastu naranče, posvuda su kaktusi, a palme se šepure uskim ulicama koje vode do mora. Već sam puno puta rekla, ovdje se riba jede češće nego kod nas burek, a kolačići od pistacija su neizostavna delikatesa. Volim ovaj otok i već vozim kao da sam tu rođena. Bez traka, bez žmigavaca,.. retrovizor? Za što to služi? Gledaj onog ispred, a onaj iza će da gleda tebe!- nepisano pravilo sicilijanskih vozača. I nemoj slučajno da zoveš policiju jer ste se malo kucnuli, nikom ništa, arrivederci!

Kopirati
Drag cursor here to close