Pripreme

Ivana Banfić glazbenim spektaklom će obilježiti 25 godina karijere

Kultura / Glazba | 15. 03. 2017. u 14:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivana Banfić, žena s tisuću lica koja se u svojoj dugogodišnjoj karijeri okušala u mnogim žanrovima, stilovima te održala mnoge koncerte, u posebnom glazbeno-scenskom spektaklu u obliku mjuzikla svoju će glazbenu priču provesti kroz potragu za ljubavlju.
Ova raskošna vizualna glazbena bajka uz poznate estradne kolege Dinu Merlina, Tonyja Cetinskog, Severinu i Lea bit će popraćena bogatom plesnom koreografijom i svjetlosnim efektima. S Ivanom će za tu prigodu nastupiti bend koji je pratio Dinu Dvornika, plesači i plesačice plesnog centra Tala # Brutala, Tomislav Tržan, Plesni klub TT, zbor Concordia Discors i Bruno Banfić, Ivanin nećak koji je nedavno nastupio u showu The Voice!

Ivana Banfić osvojila je mnoge festivalske i diskografske nagrade te bila na vrhu brojnih top ljestivca, a u 'Lisinskom' će svoju karijeru predstaviti kroz četiri scensko-glazbena čina i to baš na mjestu gdje je njen glazbeni put i započeo - nastupom na Zagrebfestu u koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog'.

Od buđenja do traženja u glazbenim počecima kad je sa Severinom vodila tada vrlo popularnu glazbenu emisiju Top-Cop, vladanja erom dancea do vrhunca i hita 'Godinama' s Dinom Merlinom i suradnje s Tonyjem Cetinskim, Ivanu će kroz njenu priču na sceni pratiti plesači Tomislav Tržan, plesni klub TT i plesači plesnog centra Tala. Sam koncert zamišljen je kao mjuzikl od četiri priče i faze kroz koje je Ivana Banfić prošla, a svaka će priča biti obučena u svoje posebno scensko glazbeno ruho.

Takvu scensku krunu karijere publika još nije imala prilike vidjeti na ovim prostorima pa će tako rasplesana 'Šumica' bit pojačana poznatim zborom Concordia Discors kojima je to himna zbora. Naravno, uz bogatu vokalnu gozbu ni plesa neće nedostajati. Koncertu će se pridružiti i dugogodišnji Ivanin suradnik Tomislav Tržan i plesači Tale#Brutale iz plesnog centra TT.

S Dinom Merlinom izvest će hit 'Godinama', a prava iznenađenja tek slijede u duetima s Tonyjem i Severinom, popraćena specijalnim svjetlosnim i vizualnim efektima, navodi se iz Dallas recordsa.

Rijetko je koja pjevačica toliko mijenjala vizualni identitet, rijetko koja ulazila duhom, glasom i tijelom u pjesmu, energijom privlačila publiku, a u isto vrijeme ostala svoja. Ivana Banfić može se pohvaliti s najviše glazbenih suradnji na našoj estradi - onoj s Dinom Merlinom, Dinom Dvornikom, Harijem Varešanovićem, Ellom, Mineom, Gibonnijem, Severinom i dva puta s Tonyem Cetinskim!

Osvojila je brojne glazbene i festivalske nagrade, a u isto je vrijeme publiku, osim svojim hitovima, osvajala i ekstravagantnim modnim izlascima. Za kostime se ponovo pobrinula Matija Vuica koja je inače radila i kostime za Ivanine najveće hitove 'Šumica' i 'Godinama'.

Poznata po odličnom scenskom nastupu, svoj će bogati glazbeni put dočarati publici 28.3. u Koncertnoj dvorani 'Vatroslava Lisinskog' u vizualno-glazbenoj priči koja će se dugo prepričavati.

Zbog posebnih vizualnih efekata mole se posjetitelji da barem gornji dio obuku u bijelo kako bi mogli biti dio glazbeno scenskog spektakla i vizuala koji će ići kroz cijelu dvoranu. Na ulazu će biti podijeljene i majice za sve one koji se nisu uspjeli obući u bijelo. Ulaznice po cijeni 120/140/160/200-VIP kuna možete nabaviti na prodajnim mjestima ulaznice.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close