Malena

Iranski zastupnici pod kritikama zbog selfija

Lifestyle / Flash | 07. 08. 2017. u 09:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Iranskog parlamenta našli su se pod "vatrom kritika zbog čudnog ponašanja" prema šefici europske diplomacije Federici Mogherini, koja je u subotu prisustvovala inauguraciji iranskog predsjednika Hassana Rouhanija kada se iznenada našla u središtu pažnje u dvorani parlamenta.

Fotografije prikazuju Mogherini okruženu brojnim muškim zastupnicima koji su je snimali svojim mobitelima. Zastupnici su kritizirani na brojnim društvenim mrežama, od kojih su neki nazvali njihovo ponašanje "ponižavajućim".

Novinska agencija Fars objavila je fotografiju za koju brojni korisnici društvenih mreža tvrde da je pokazala da Mogherini nije impresionirana takvom pažnjom i nazvali su ponašanje zastupnika "čudnim".

Jedan zastupnik, Alireza Salimi, nazvao je ponašanje svojih kolega "predajom pred Zapadom" i izjavio je da bi parlamentarno povjerenstvo koje istražuje ponašanje zastupnika mogla biti oformljena ukoliko se ostali zastupnici požale da selfiji predstavljaju "nepoštovanje" parlamenta.

EU je uvodila brojne sankcije Iranu zbog njegovog nuklearnog programa i navodnih kršenja ljudskih prava.

Iako Salimi smatra da ponašanje zastupnika prema vodećoj zapadnoj dužnosnici predstavlja poniženje, mnogi su ismijavali fotografije muškaraca koji okružuju Mogherini.

Jedan popularni tweet usporedio je te fotografije s prizorom iz filma "Malena" u kome se gomila muškaraca okupila oko Monice Belluci kako bi joj zapalili cigaretu.

Mogherini, koja je pomogla u poboljšanju odnosa između Irana i EU od svog imenovanja na tu funkciju, objavila je priopćenje o posjeti Iranu, ali nije komentirala spomenutu kontroverzu, prenosi BBC.

Kopirati
Drag cursor here to close