čiji je najveći

IQ do beskonačno mnogo: Filmske zvijezde genijalci

Lifestyle / Flash | 05. 04. 2017. u 17:52 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sylvester Stallone u svojim filmovima ubija tisuće zlih momaka ili jednostavno u ulozi Rockyja zadaje stotine udaraca u minuti u boksačkome ringu. Reklo bi se - neusporedivo više snage nego pameti.

Međutim, Rambo ima kvocijent inteligencije (IQ) 160 i nije bez neke dobio nadimak "Sly". Njegova unutarnja suptilnost pojačana je i izvrsnim darom za slikanje.

Stalloneov kolega Dolph Lundgren također je jedan od glumačkih sinonima za razbijače na filmu. Međutim, i on ima IQ 160 i svojedobno je dobio stipendiju na slavnome MIT-u. Studirao je kemiju, a pored švedskog i engleskog, govori i njemački, francuski, španjolski i japanski jezik.

Glumac i redatelj Matt Damon također je studirao na prestižnome sveučilištu, konkretno na Harvardu od 1988. do 1992. godine. Baš kao i prethodna dvojica ima IQ 160, a u istoj ligi prirodne inteligencije igra i njegov kolega Ashton Kutscher.

Šest poena niže od gore navedenih imaju glumci David Duchovny i Sharon Stone, koja je s 15 godina primljena na sveučilište Edinboro u Pennsylvaniji.

Trostruka dobitnica Oscara, glumica s najviše nominacija za ovu najveću filmsku nagradu, Meryl Streep ima IQ143. Studirala je na njujorškome Vassar Collegeu, a master diplomu stekla je na Yaleu.


Svojim novcem danas financira stipendiste koji studiraju matematiku i engleski jezik na sveučilištu Massachusetts.

Geena Davis ima IQ 140, svira tri glazbena instrumenta (klavir, flautu i orgulje), govori tečno nekoliko jezika, a sudjelovala je i na Olimpijadi u disciplini streličarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close