Spot

Imam li izbora?

Kultura / Glazba | 11. 07. 2017. u 14:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jimi & The Garage band, solo projekt splitskog gitarista Saše Jimi Kesića, krajem prošle godine predstavio je dvostruko izdanje albuma pod imenom 'Narcis i Zlatousti/ Kamera za snove', a promovira ga novim singlom 'Imam li izbora?' s inidie pop albuma 'Kamera za snove'.

'Imam li izbora?', poput većine pjesama s albuma prikazuje različite životne faze kroz koje je Jimi prolazio - nostalgiju, poneko razočarenje i na kraju novu sreću, koje je kasnije i oživio u svojoj glazbi, koju karakterizira prije svega iskrenost, navodi se u priopćenju Dallas recordsa.

Tekst je napisao Dinko Fazinić, a za glazbu i aranžman je zasužan Saša Jimi Kesić.

Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe 'Tužne uši'. Svirali su po svim značajnijim mjestima bivše države, a najveći uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala 'Omladina' u Subotici.

Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su 'Tužne uši' stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevjere su na neko vrijeme nasukale Jimija na hridi glazbene apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.

Kopirati
Drag cursor here to close