Hercegovina u opasnosti: Izdano crveno upozorenje za 13. siječanj!
Olujni vjetar i snijeg
OBJAVA: Srijeda, 11. siječnja 2017. 12:47
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Mostar Crveni Alarm Sijecanj
1

Crveno upozorenje odnosi se na Hercegovinu, zbog obilnih snježnih padalina i olujnog vjetra.

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje za petak, 13. siječanj, tijekom cijelog dana i u noći sa petka na subotu.

Upozorenje se izdaje zbog obilnijih padalina, olujnog vjetra i novog snježnog pokrivača.

Područje za koje se izdaje upozorenje je Hercegovina te zapadna i jugozapadna Bosna zbog obilnijih padalina. Olujni vjetar bit će u većem dijelu BiH, te novi snježni pokrivač u Bosni.

Očekivana količina padalina u pomenutim područjima je od 60 do 100 l/m2. Na istoku Bosne očekuje se od 2 do 10 l/m2, a u ostatku BiH, uglavnom, od 20 do 40 l/m2.

Veći dio dana će puhati umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar, povremeno sa olujnim udarima. Udari vjetra će se kretati od 40 do 60, lokalno do 70 km/h. Na planinama od 90 do 100 km/h, lokalno i više od 100 km/h.

Snijeg se očekuje u večernjim satima i u noći sa petka na subotu.

Očekivana visina novog sniježnog pokrivača je od 5 do 15 cm, lokalno od 20 do 25 cm, a na planinama od 20 do 30 cm, lokalno do 40 cm, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Komentari (1)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Nitko Nikada
1. Nitko Nikada
prije 217 dan.
[cenzura] gotovi smo
+6
-2
1
BA
Chrome