Meteoalarm

Hercegovina: Izdano upozorenje zbog grmljavine

Lifestyle / Flash | 15. 06. 2017. u 07:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog grmljavine za područje mostarske, trebinjske i livanjske regije upaljen je žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vrijeme.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', navedeno je u upozorenju meteolarma.

U Hercegovini i jugozapadnim područjima BiH jutros je pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Drvar 13, Ivan-sedlo i Sokolac 14, Kupres 16, Banja Luka, Bihać, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 17, Bugojno, Livno, Prijedor i Zvornik 18, Bijeljina, Doboj i Gradačac 19, Zenica 20, Grude i Široki Brijeg 21, Stolac 22, Neum i Trebinje 24 i Mostar 25.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas će više oblačnosti biti u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne gdje se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjevernim područjima. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 stupnjeva.

 

Kopirati
Drag cursor here to close