Heineken House Caravan
Elektronska muzika
OBJAVA: Srijeda, 12. srpnja 2017. 11:54
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Heineken House Caravan SAHeineken House Caravan SAHeineken House Caravan SAHeineken House Caravan SAHeineken House Caravan SAHeineken House Caravan MOHeineken House Caravan MO
0
Heineken House Caravan SA
Heineken House Caravan SA
Heineken House Caravan SA
Heineken House Caravan SA
Heineken House Caravan SA
Heineken House Caravan MO
Heineken House Caravan MO

Heineken je ove godine organizirao Heineken House Caravan, kojem je bio cilj da mladoj publici približi elektronsku muziku, te da promovira domaće izvođače

Heineken je već dugi niz godina sponzor najvećih regionalnih festivala elektronske muzike. Od prošle godine je sponzor EXIT festivala u Novom Sadu i LOVE FEST-a u Vrnjačkoj Banji, a od početka je sponzor ULTRA EUROPE festivala u Splitu.

Heineken također i dugi niz godina podržava lokalne festivale i druge evente elektronske muzike kao što su LUNAR u Zenici, BRODOLOM u Banja Luci i Tuzli, GARDEN OF DREAMS i OUT OF OFFICE u Sarajevu, ROBINZON na Modracu.

Heineken je ove godine organizirao Heineken House Caravan, kojem je bio cilj da mladoj publici približi elektronsku muziku, te da promovira domaće izvođače. Headliner i zvijezda ovog projekta je bio jedan od pionira ovoga pravca Simon Marlin, iz čuvenog londonskog dvojca po imenu The Shapeshifters, koji su godinama bili na vrhovima muzičkih ljestvica, poznati su po hitovima: Lola's Theme, Incredible, She freaks, Back to Basic itd.The Shapeshifters su već ranije imali nastupe u Mostaru i Sarajevu, dok su Tuzlaci imali priliku prvi put uživati u njihovim hitovima.

Dio putujućeg Heineken House Caravana je bio i popularni domaći DJ dvojac After Affair, kojeg čine Bojan Jović iz Sarajeva te Ivan Zrno iz Banja Luke. Također,na eventima su nastupili DJ Soole iz Tuzle, DJ G Edd iz Zenice i DJ Megahertz iz Mostara.

Heineken House Caravan je započeo turneju u Tuzli u četvrtak 6.7., na Pannonici. Drugu večer, Heineken House Caravan je stigao u Sarajevo u Dom Mladih, gdje su posjetitelji do jutarnjih sati uživali u dobroj svirci. Zadnju večer Heineken House Caravan je održan u Mostaru u OKC Abrašević.

Osim dobrog provoda, prisutni su imali priliku osvojiti i ulaznice za Love Fest i Brodolom, a najsretnijih šest posjetilaca su osvojili paket aranžman za dvije osobe za odlazak na Ultru u Splitu dok su karte za EXIT dijelile u radijskim emisijama na RDV-u, RSG-u, Anteni, Zenitu i Kameleonu.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.