Vrijeme

Gusti snijeg prekrio dijelove Slovenije

Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2017. u 12:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremenska prognoza koja je najavila gusti snijeg na najvišoj cesti Vršič u Sloveniji je realizirana jer je u utorak ujutro snijeg počeo padati i već je stvoren snježni pokrivač od nekoliko centimetara, rekao je Benjamin Arnež, jedan od čuvar Tičarjevog doma na Vršiču, prenosi Delo.

Današnji snijeg nije prvi u ovoj sezoni, jer je već dvaput padao, dodao je sugovornik i ocijenio da snijeg u ovom razdoblju nije ništa posebno.

Obavijestili smo i Mihov dom, koji se nalazi nedaleko od ruske kapele na 1.085 metara nadmorske visine i koji je dosta niže u odnosu na Tičarjev dom. Administrator Mihovog doma Vojko Doles izjavio je kako snijeg još nije počeo padati, ali da ih ne bi iznenadilo da stigne tako nisko.

Znanstvenici su najavili da bi danas granica snijega trebala biti na nadmorskoj visini od oko 1500 metara, a na području Julijskih Alpa i planina Zapadne Karavanke može se spustiti malo niže.

Snijeg pada i na drugim slovenačkim planinama, pa tako i na Triglavu, gdje meteorolozi predviđaju da će do kraja dana napadati 20 centimetara snježnog pokrivača.

Kopirati
Drag cursor here to close