Album

Gradska glazba Imotski predstavlja novi album

Kultura / Glazba | 16. 03. 2017. u 11:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski puhački orkestar 'Imotski' ovog je puta za Dallas Records izdao treći po redu album iz serije 'Glazba s Modrog jezera' pod imenom 'Glazba s Modrog Jezera – generacija 2011.

Ovaj album pun sjajnih pjesama koje se slušaju opušteno i sa zanimanjem, sniman je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom od 8. do 10. rujna 2011. i to uživo bez nazočnosti publike.

"Želja mi je bila zabilježiti ovu sjajnu generaciju koja je osvojila bezbroj državnih i međunarodnih nagrada i odsvirala toliko lijepih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu", rekao je Ivan Glibota Crni.

Hrvatski puhački orkestar 'Imotski' osnovan je davne 1870. godine, a ove godine slave 147. obljetnicu. Gostovali su po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Njemačkoj, Austriji, Slovačkoj, Italiji, Luxemburgu. Mogu se pohvaliti brojnim nagradama koje dobivaju gdje god se pojave, a najviše se ponose činjenicom da su peterostruki prvaci Hrvatske.

Mnogo je riječi hvale izrečeno i pisano na račun ovog sjajnog amaterskog orkestra, a među njima je i izjava maestra Mladena Tarbuka: "HPO Gradska glazba 'Imotski' je kulturološki fenomen, prvi simfonijski amaterski puhački orkestar u Hrvatskoj".

Ivan Glibota Crni je od 1995. umjetnički voditelj i dirigent Hrvatskog puhačkog orkestra Gradske glazbe Imotski, on je sa svojim učenicima tijekom godina dobitnik preko 100 državnih i međunarodnih nagrada. Svojom upornošću, željom i velikim znanjem zaslužan je za veliki uspjeh ovog sjajnog orkestra.

Kopirati
Drag cursor here to close