Ravnopravni

Gradimo društvo jednakosti: Mladi s Down sindromom volontiraju na Mostar Summer Festu

Lifestyle / Flash | 28. 06. 2017. u 08:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruge za Down sindrom iz Mostara ove godine bit će ravnopravni sudionici Mostar Summer Festa.

''Već su počeli raditi, jučer je bila prava akcija, a svi su presretni i jedva čekaju kada će opet doći na prostor gdje će se održavati MSF. Presretni smo što naša djeca mogu biti ravnopravna i uključena u sva društvena događanja'', rekao je za Bljesak.info predsjednik Udruge za Down sindrom, Igor Ledić.

Udruga i Mostar summer fest imali su zajedničke ciljeve i poglede prema osobama s invaliditetom, kaže Ledić, jer ih ne žele žaliti nego im omogućili jednaka prava.

Inače, ''Savršeni na malo drugačiji način'' je moto udruge za Down sindrom koja je u Mostaru osnovana početkom 2011. godine, a koja danas broji 25 članova. Osnovni cilj udruge je inkluzija osoba sa Down sindromom u sve sfere društva uključivanjem u redovni vrtićki program, redovno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te time i mogućnost zapošljavanja osoba sa Down sindromom.

''Naš Festival je tu da kroz zabavu širi dobru energiju i da bude primjer pozitivnih promjera u našem društvu. Razmišljajući što možemo napraviti kao korak naprijed, došli smo na ideju da svojim radom i primjerom pokažemo kako osobe s Down sindromom mogu aktivno sudjelovati u raznim aktivnostima ukoliko im pružimo ravnopravnu priliku. To smo ove godine napravili na Festu, pa će tako članovi Udruge uz bok s našim volonterima sudjelovati u organizaciji i promociji Festivala, a unutar naše CHILL OUT zone će imati i svoj KORNER PRIJATELJSTVA na kojem će svi posjetitelji moći kupiti majice koje su dizajnirali u Udruzi, ali i uživati u raznim drugim aktivnostima koje pripremaju'', poručili su organizatori Mostar Summer Festa.

Ledić nam je objasnio kako su svoju ideju prenijeli na majice na kojima su naslikane dvije ruke, velika i mala, koje su simbol prijateljstva.

''Majice će se prodavati tijekom festivala, prodavat će ih članovi udruge i njihovi roditelji, a sva sredstva od prodaje idu za rad udruge'', pojasnio je Ledić.

Objasnio je kako djeca s Down sindromom jako vole glazbu, te su presretni što mogu sudjelovati na ovogodišnjem festivalu, i družiti se s izvođačima.

''Sa oduševljenjem smo prihvatili poziv organizatora Mostar Summer Festa da i osobe sa Down sindromom sudjeluju u aktivnostima te dokažu da mogu biti jednaki i ravnopravni članovi zajednice. Kada imate organizatora Festa koji je senzibiliziran prema ovoj populaciji, mlađi nas zaista razumiju i koristimo ovu priliku da gradimo društvo jednakih mogućnosti - bez prepreka do inkluzije. Želimo pokazati da možemo širiti dobre vibracije'', kaže Ledić.

Podsjećamo Mostar Summer Fest se održava ovog vikenda, točnije 30.6. i 1.7.2017. @ magična industrijska zona (plato Mostarskog sajma), gdje na tri pozornice nastupa više od 30 izvođača, među kojima su Massimo, Hladno pivo, Edo Maajka, Mostar Sevdah Reunion, Zabranjeno Pušenje, Kiša Metaka, Sassja, ali i respektabilna DJ imena poput Ian Pooley, Petar SUndov, Lea Dobričić, Pero Fullhouse i mnogi drugi. Za više info posjetite Mostar Summer Fest web i Facebook stranicu.

''Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje dobre glazbe i čista srca da nas posjete na Mostar Summer Festu, naime, lako nas je pronaći na KORNERU PRIJATELJSTVA, i veselimo se zajedničkom druženju'', poručuje Ledić.

Kopirati
Drag cursor here to close