Uz Bljesak.info

Goran Milić u gradu na Neretvi: Kazivanja svjetskog putnika za Mostarce

Lifestyle / Flash | 20. 01. 2016. u 16:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 27. siječnja, svi ljubitelji dobre diskusije, ugodnoga druženja i vrhunskoga vina koji se nađu u Mostaru imat će prigodu družiti se i sudjelovati u jedinstvenoj tribini ''Kazivanja svjetskog putnika'' Gorana Milića.

Tribinu organizira Međunarodn centar Terra i Magazin Vedrina iz Mostara uz medijsko pokroviteljstvo najčitanijeg hercegovačkog portala Bljesak.info.

U prostranoj dvorani Queen hotela Mepas (na šestom katu, ulaz liftovima kroz Mepas Mall) u 19 sati priredit će se ugodna atmosfera, glazbena pratnja mladog i perspektivnog gitariste Slavena Barbarića, degustacija vina i još pokoje iznenađenje. Tribina je otvorena za sve, bez posebnih pozivnica i ulaznica, no oni koji žele osigurati svoje mjesto mogu potpuno besplatno izvršiti rezervaciju stola za dvije, četiri ili šest osoba na e-mail [email protected]

Tematika događaja bit će raznolika, no s jedinstvenom porukom: Kako opstati i dobiti ideje u vremenu globalne ekonomske krize? Jeli bilo bolje nekad ili danas? Kako uopće funkcionira svijet? Gdje smo i što smo u usporedbi s drugim zemljama? Razlike kulta i kulture rada kod nas i u svijetu…

Organizatori događaja odlučili su u jednom dijelu diskusije, koja je osmišljena kao talk-show u živo, mikrofon predati publici. Bilo tko od posjetitelja moći će postaviti pitanje Goranu Miliću i dobiti prigodu iznijeti svoj stav o ovoj tematici. Događaj će moderirati i na svojstven način voditi novinar i dugogodišnji suradnik Gorana Milića Ilko Barbarić.

Vinarija Povratak iz Žepča častit će sve posjetitelje izvrsnim vinima iz talijankse pokrajine Veneto proizvođača Cantina di Soave. Svjetski prvaci u mnogim kategorijama i dobitnici priznanja za tehnologiju proizvodnje vina, Cantina di Soave partner je Vinariji Povratak koja će uskoro na tržište lansirati prvu berbu iz Žepča, Xepcio Vinum.

Xepcio je drevni rimski naziv ovog bosanskog gradića, a povijest je zabilježila kako se uzgoj vinove loze u tom kraju pojavljivao više puta kroz različita razdoblja. Simbolično ime Povratak označava povratak tradiciji i povratak ljudskim vrijednostima, kao i otvaranje novih radnih mjesta i oživljavanje prostora žepačkog kraja, a sve zahvaljujući talijanskom poduzetniku žepačkog porijekla Vinku Zovki, koji je zasadio preko 12 hektara vinove loze u Žepču i okolici, pokrenuo vinariju i vinski shop.

Vino koje će posjetitelji dobiti besplatno na degustaciju je Bianco baccus i Merlot baccus, a Hotel Mepas će tu večer ponuditi po promotivnim cijenama buteljirana Vina Cantine di Soave: Bardolino chiareto Le Poesie Chardonnay garda Le Poesie , Pinot Grigio Veneto Le Poesie, Durello Veneto Frizzante Done, Garda cabarnet sauvignon Le Poesie, Merlot veneto Le Poesie, Vino Valpolicella D.O.C. Le Poesie.

U okviru događaja, posjetitelji će moći na prigodnom štandu razgledati i sebi darivati po izuzetno povoljnim cijenama puno veći izbor vina koje zastupa Vinarija Povratak, uključujući rijetka desertna i blago frizirana vina koja na našem tržištu, za sad, nisu zastupljena.

Kopirati
Drag cursor here to close