Mirisna oaza

Flora Herc: Održan najljepši sajam u Hercegovini

Lifestyle / Flash | 24. 04. 2017. u 06:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći sajam cvijeća ''Flora Herc 2017'' održan je u Herceg Etno selu Međugorju. Otvorio ga je načelnik općine Čitluk Marin Radišić. 

Ni iznenađujuće hladno vrijeme za ovo doba godine nije omelo organizatore i izlagače da kroz Herceg Etno selo stvore cvjetni put ispunjen različitim vrstama cvijeća koje uzgajivači brižno uzgajaju kroz cijelu godinu, objavljeno je na službenoj stranici Općine Čitluk.

''Sajam ide dalje. Da je danas i gore vrijeme, mi bi svi opet bili ovdje. Vjerujem u vas i vjerujem da ćemo iduće godine imati još veći i bolji sajam'', kazao je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i direktor Herceg Etno sela Međugorje, te zahvalio svim sudionicima sajma a posebnu zahvalu Penava je uputio izlagačima koji su imali hrabrosti izložiti svoje prekrasno cvijeće. Riječ je o cvijeću koje je uzgajano u grijanim plastenicima za uzgoj i doista je trebalo hrabrosti izložiti takvo cvijeće.

U protekle dvije godine organizatori sajma trudili su se u suradnji s izlagačima svojim posjetiteljima ponuditi različite vrste cvijeća i ukrasnog bilja, no sajam je kroz protekle dvije godine imao i odgojno-obrazovni karakter, a tako je bilo i ove godine.

Kao i na sličnim europskim sajmovima, neke od aktivnosti i na „Flora Hercu 2017.“ usmjerene su ka buđenju ekološke svijesti posebice kod mališana, ali i kod odraslih. Važnu ulogu u sajamskim aktivnostima imao je i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru, kao i Ekološka udruga Lijepa naša, čiji predsjednik Marinko Dalmatin je također bio na otvaranju sajma.

''Mi u sklopu svojih aktivnosti radimo promociju i popularizaciju ove manifestacije, kao i popularizaciju uzgoja cvijeća, prvenstveno kada su u pitanju pojedinci i gospodarstvenici. Slikamo i snimamo sve balkone, gradske površine, kafiće i restorane koji u svom ambijentu žele imati kutak za cvijeće'', kazao je na otvaranju sajma Dalmatin.

Općina Čitluk podržava sajam cvijeća od njegovog početka, te je stoga načelniku Radišiću pripala čast da sajam proglasi otvorenim.

''Zadovoljstvo je ponovno biti ovdje na sajmu cvijeća. Naravno, Općina Čitluk je do sada podržavala i podržavat će uvijek ovakve događaje. Svjedoci smo da u našoj lijepoj Hercegovini, ovdje u prelijepom ambijentu Herceg Etno sela , posebno kada ovdje ima ovoliko cvijeća i djece, možemo imati prelijep događaj. Što možemo poželjeti ljepše. Čestitao bih organizatoru na organizaciji 3. sajma i koliko vidim ovo će postati jedna lijepa tradicija i sajam će iz godine u godinu jačat'', poručio je načelnik općine Čitluk Marin Radišić te naglasio da sajam na lijep način utječe na ekološku svijest i svijest o potrebi zaštite sredine u kojoj živimo.

Odmah nakon svečanog otvaranja za mališane iz Dječjeg svijeta Ljubuški, Dječjeg vrtića Čitluk, Dječjeg vrtića Sveta Mala Terezija – Majčino Selo, Dječjeg vrtića Stolac, Dječjeg vrtića Sv.Josip iz Mostara i Dječjeg vrtića Neum organizirana je zanimljiva radionica na kojoj su se mališani družili s maskotama iz Dječjeg svijeta Ljubuški, te sudjelovali u zanimljivim natjecanjima koja su uključivala ples i pjesmu.

Kopirati
Drag cursor here to close