Rasizam

Finska na nogama: Migrantica ne može biti miss naše zemlje!

Lifestyle / Flash | 10. 01. 2017. u 08:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šokirani smo jer ne možemo vjerovati koliko zli ljudi mogu biti. Ovo je stanje svijeta u 2017. godini?!, napisali su iz izbora za Miss Helsinki na svojoj službenoj Facebook stranici nakon što su ih mnogi 'bombardirali' negativnim komentarima.

Naime, Miss Helsinkija proglašena je afrička migrantica Sephora Ilkalaba (19) koja je bila jedina tamnoputa djevojka na izboru.

This lady ???? #changesuomi #iltalehti #misshelsinki2017

A photo posted by MISS HELSINKI 2017 ?? (@sephoralindsay) onNov 22, 2016 at 5:30am PST

''Cijela zemlja je ljuta. S prijateljima danas ne pričam o ničemu osim o tome. 'Normalni' Finci nisu izabrali ovu misicu'', napisao je finski gledatelj u komentarima na jednom forumu, piše 24sata.hr.

Mnogi komentatori, koji se javljaju iz cijele Europe, smatraju da Sephora nije zaslužila pobjedu te da se, kažu, liberalizam pretvorio u rasizam.

''Ovo je odvratno, rasizam u punom obliku. Mislite da ste tolerantni i kozmopoliti, ali ova odluka je osnovana na rasizmu i isključivanju bijelih žena. Pobijedila je samo zato što je crnkinja!'', glasi jedan od brojnih bijesnih komentara.

''Koja je poanta ovoga? Hoćemo li ikada vidjeti plavokosu i plavooku Miss Nigerije? Ako da, zašto'', bzapitao se jedan od korisnika društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close