Spektakl u Neumu

Etnofest 2017: Neum je turistički i festivalski grad te grad kulture

Lifestyle / Zdravlje | 20. 08. 2017. u 21:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na plaži hotela Zenit održano je 22. izdanje Hrvatskog glazbenog festivala Etnofest Neum 2017.

U pozdravnom govoru načelnik Općine Neum Živko Matuško zahvalio je svima koji su pomogli održavanu još jednog izdanja Etnofesta.

''Večeras ćemo ponovno pokazati da je Neum turistički grad, festivalski grad i grad kulture. Neum je grad s najviše sunčanih dana u godini, a posljednjih dana prepun je gostiju. Možemo reći da je Neum jedan od najsigurnijih gradova na Jadranu i siguran sam da se naši gosti osjećaju ugodno i sigurno'', kazao je načelnik Matuško.

Posjetitelji su mogli uživati u 23 skladbe inspirirane hrvatskim etno zvukom, a nastupili su Mate Bulić, Livio Morosin, Teška industrija, Dražen Žanko, Mario Rucner, Ivana Banfić, Dalmatino, Trio gušt, Alka Vujica, Bruno Krajcar, Šima Jovanovac, Darko Domijan, Zdravko Škender, Akvarel, Mladen Burnać, Nenad Vetma, Razbijači čaša, Dario Plevnik, Ine Tadić i hercegovački bećari, CIMA, L.I.P.E, Goran Škerlep i Veljko Rašić.

Organizator Etnofesta bila je Općina Neum, Hercegovačko-neretvanska županija te umjetnička organizacija ''Hipi Hop'' iz Zagreba, uz pokroviteljstvo Elektroprivrede HZHB, HT Eroneta i Turističke zajednice HNŽ-a.

Među brojnim uglednim zvanicama koji su uživali u ugodnoj neumskoj večeri bili su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, federalna ministrica turizma i okoliša Edita Đapo, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Kopirati
Drag cursor here to close