Dva Mostara u dvadesetak metara
'Neće samo'
OBJAVA: Ponedjeljak, 20. ožujka 2017. 9:53
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: K.K.
Avenija DvoristeAvenija DvoristeAvenija DvoristeAvenija DvoristeAvenija Dvoriste
6
Avenija Dvoriste
Avenija Dvoriste
Avenija Dvoriste
Avenija Dvoriste
Avenija Dvoriste

Ponašanje koje je nekad, sjećaju se starije generacije Mostara, bilo pravilo, danas je nažalost iznimka.

Često prigovaramo Gradu, Parkovima, komunalnim poduzećima i svima onima 'drugima' da rade svoj posao, no često i zaboravljamo da i mi kao građani imamo odgovornost držati svoj Grad čistim i lijepim.

Ponašanje koje je nekad, sjećaju se starije generacije Mostara, bilo pravilo, danas je nažalost iznimka. Tako uređeno dvorište iza mostarske avenije, o kojem brine jedna od stanarka obližnje zgrade, prolazniku danas izaziva čuđenje, dok samo dvadesetak metara dalje nailazimo na odlagalište automobilskog otpada koje je već po mjeri današnjeg 'građanina'.

''Ja to onako malo za svoju dušu, a i ne mogu više svuda oko nas gledati samo smeće. Samo dvadesetak metara dalje je druga slika, na to ne mogu utjecati, ali mogu promijeniti bar ovaj mali komad oko sebe'', govori nam stanarka zaslužna za ljepotu i održavanje svog cvjetnog kutka.

Ističe kako je sasvim slučajno prije par godina krenula s ovim hobijem a koji je danas, kad pogleda oko sebe, čini sretnijom te je, kako kaže, jednostavnije, nego čekati na druge da se pokrenu.

 

 

Komentari (6)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
Damir Marić
1. Damir Marić
prije 156 dan.
Gospođa ne zna što će od dosade sa sela šljegla, preuređuje i sve se više širi. Ni pola jada da je to njeno dvorište nego uzurpira dvorište koje ne pripada njenoj zgradi, pitanje je zašto to ne radi ispred svoga ulaza.
+14
-179
4
BA
Chrome
Merak Efendija
1.1. Merak Efendija
prije 156 dan.
nakaradno parkirana auta (na zelenu površinu), otpad na svakom mjestu...nije uzurpacija javne površine već je eto, ovakav stilski izričaj problematičan!? Ne [cenzura] mattere ti
+67
-4
0
BA
Chrome
Damir Marić
2. Damir Marić
prije 156 dan.
Stilski izrićaj je takav da nema niko prava po tuđem dvorištu raditi bilo što. Sve je to za pohvalu cvijeće i tako to, ali neka svako radi ispred svoga ulaza. Što vam smeta ćovjek koji popravlja auta i plaća porez državi dok gospođa od dosade ne zna šta će sama sa sobom pa po tuđem dvorištu ubija dosadu.
+9
-108
4
BA
Chrome
Vox Populi
2.1. Vox Populi
prije 156 dan.
Slušaj ti pametnjakoviću : niko nikome ne brani da popravlja auta i plaća porez, ali treba zabraniti korištenje državne površine za auto-otpad. AKo je ovo njegovo privatno zemljiše, druga priča - ALI NIJE ! .....Ovo je sve protivzakonito, pogotovu se vidi da je ovo trafo-stanica oko koje mora biti slobodan prilaz sa svake strane ...... KOMUNALCI, POLICIJA, ŠTA ČEKATE !?!
+46
-3
2
BA
Firefox
Brtovic Tatarski
prije 156 dan.
jel ovoj babi GUMA M generalni sponzor????
+19
-6
1
FR
Chrome
vrr vrr
prije 54 dan.
Ako ćemo realno oboje odlažu otpad na tuđe zemljište, nije ni ova s ovim ružnim auto-gumama bolja od mehaničara. Posadit biljku je ok i pohvalno, ali nabacat gume kao u svom dvorištu nije. Baš neukusno.
+1
-0
0
BA
Chrome