Doktor za Rock & Roll

Doktor Pehar osvaja ''Venerine bregove''

Kultura / Glazba | 07. 02. 2017. u 10:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Venerini bregovi'' nova je pjesma Milenka Pehara za koju je odmah snimio i video spot. Pehar je inače liječnik specijalista, a glazbom se bavi u slobodno vrijeme. Ovo mu je peta snimljena pjesma.

Pjesma je već izazvala reakcije publike, a donekle provokativan tekst, kako su ga neki njegovi prijatelji ocijenili, Pehar smatra svojim glazbenim napretkom.

''Pjesmom progovaram o mojoj ravnodušnosti prema socijalnom stanju u društvu. Dok sam se jedan dan vozio s posla kući, razmišljao sam o tome gdje radim, kako da prehranim djecu, da kupim drva zimi da se ogrijemo i tako … nešto me uhvatila depresija. S druge strane slušam vijesti kako je velika gužva na granici, kako ljubitelji skijanja odlaze na elitna europska skijališta, i onako rezigniran zapjevam koliko me grlo nosi ''ja nikad nisam bio u Garmisch-Partenkirchenu, ali bio sam na venerinim bregovima''. I bilo mi je bolje'', priča nam doktor Pehar o tome kako je došao na ideju za pjesmu.

Nakon par dana sjetio se ovoga ''napada depresije'' i odlučio napraviti pjesmu na ovu temu.

''Otišao sam na Internet, potražio europska skijališta i poredao ih. Refren je već bio tu. Uzeo sam gitaru i to je to. Odmah sam nazvao Paraća i rekao mu da dolazim u studio snimiti pjesmu'', rekao nam je doktor Pehar.

Pjesma je snimljena u studiju Damira Paraća. Bubnjeve i hammond odsvirao je Elvis Sršen Noa, bas gitaru Igor Kostroman Cvrle, a gitaru i vokal Milenko Pehar. Video spot su, doktoru Peharu, snimili njegovi prijatelji isti dan kada je i završena pjesma. Video je sniman na snježnim lokacijama Parka prirode Blidinje.

Pehar se na kraju razgovora zahvalio svima koji su sudjelovali u nastajanju i snimanju ove pjesme.

Kopirati
Drag cursor here to close