Podizanje svijesti

Dođite i podržite: Osigurajte paketiće za oboljele od raka dojke

Lifestyle / Zdravlje | 07. 09. 2017. u 16:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 9.9.2017. godine od 11 sati u Bosni i Hercegovini počinje registriranje za desetu jubilarnu 'Race for the Cure' - Utrka/šetnja za ozdravljenje koja se 7.10.2017. god. održava u Sarajevu na Vilsonovm šetalištu.

'Race for the Cure' je brendirana utrka svjetskih razmjera i jedinstveni je događaj čiji je cilj da se okupe osobe koje su preživjele bolest i njihovi prijatelji i svi građani u BiH kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke.

"Dragi naši sugrađani i prijatelji budite dio ovog događaja bez obzira da li idete ili ne u Sarajevo, dođite i podržite nas i našu utrku na kojoj slavimo život. Članice udruge 'Novi pogled' Vas očekuju 9.9.2017. od 11-13 sati ispred T.C. Mepas Mall.

Istovremeno registriranje će početi u: Sarajevu - Banja Luci - Višegradu - Goraždu - Zenici - Kiseljaku - Bugojnu - Jajcu - Bihaću - Istočnom Sarajevu - Brčkom - Livnu - Širokom Brijegu - Gradiški - Orašju - Zavidovićima - Hadžićima - Cazinu - Kaknju - Doboj Istoku - Doboj-Jugu - Gornjem Vakufu - Bosanskoj Krupi - Odžaku - Velikoj Kladuši.

Registracija je 10 KM za koju na poklon dobivate brendiranu majicu utrke/šetnje. I ovogodišnja šetnja ima isti cilj: od prikupljenih registracija osigurati paketiće za svaku novooperiranu ženu u BiH i besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.

Broj registriranih osoba u BiH se povećava iz godine u godinu. Od 7300 registracija u 2016. godini, nabavljeno je 1400 paketića 'Prve pomoći'", navodi se iz udruge 'Novi pogled'.

Kopirati
Drag cursor here to close