nije istina

Doček Nove u Sarajevu: Merlina nećemo platiti 500.000 KM

Lifestyle / Flash | 17. 11. 2016. u 08:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Sarajevo je odlučio da doček Nove godine 2017. bude održan na jednoj velikoj razini sa sadržajima koje zaslužuje Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine. Mi smo u aktivnim pregovorima o organizaciji dočeka Nove godine. Točno je da razgovaramo s Dinom Merlinom i njegovim menadžmentom i ti pregovori traju jako dugo, potvrdio je Agenciji Fena dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Naglasio je da će konačna informacija i sve vezano o detaljima same organizacije biti prezentirani na press-konferenciji 18. studenog u sarajevskoj Vijećnici.

''Ono što je sigurno jeste da smo zajedno s Vladom Županije Sarajevo, koja je punopravni partner u ovakvoj jednoj manifestaciji, željeli poboljšati kvalitetu same organizacije, da privučemo što veći broj turista, da grad Sarajevo postane regionalni centar, da mu vratimo stari sjaj i naša procjena je bila da to na najbolji način možemo uraditi s Dinom Merlinom'', istaknuo je Skaka.

On je naglasio da su neistinite informacije u pojedinim medijima da će Dini Merlinu i njegovom timu biti plaćeno 500.000 KM za doček Nove godine.

Govoreći o točnoj lokaciji održavanja dočeka Nove godine na otvorenom u glavnom gradu BiH, Skaka je kazao da ima šest ili sedam lokacija o kojima menadžment Dine Merlina razmišlja.

''I tu konačnu informaciju ćemo imati u petak'', kazao je Feni Skaka.

Doček Nove godine na otvorenom u Sarajevu tradicionalno organizira Gradska uprava Grada Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close