drogerie markt

DM: Svi nosimo odgovornost za okoliš

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2016. u 16:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija dm drogerie markt je aktivnosti na polju brige o zaštiti okoline započeo kampanjom „Ja čuvam okolinu“ u 2011. godini.

U okviru ove kampanje građani su pozvani da biraju trajna rješenja umjesto jednokratnih, odnosno da prilikom kupovine radije koriste ceker umjesto plastičnih vrećica. Poticanje kupaca na što manje korištenje plastičnih vrećica dm je nastavio i u sljedećim godinama uslugom zamjene dotrajalih ili oštećenih cekera za potpuno nove bez naknade u dm prodavnicama.

Kada su u pitanju radni procesi, dm poduzima sve kako bi štetni utjecaj na okolinu bio što manji. Sav nastali otpad zbrinjava se u suradnji s domaćim partnerima a u skladu sa zakonskim propisima.

Također, dm robne marke proizvode se u skladu sa zaštitom okoline: pažljivim odabirom sredstava, ponovo upotrebljivim pakovanjima, uz što kraće vrijeme za transport.

Briga o zaštiti okoline ne ogleda se samo kroz ponudu proizvoda od recikliranih materijala u asortimanu ili kampanje već i kroz ekološku osviještenost zaposlenika.

U okviru aktivnosti ''Za osmijeh više'', tijekom kojih zaposlenici radni dan umjesto na redovnom radnom mjestu provedu u društveno korisnom radu, iz godine u godinu radi se na čišćenju okoline, uređenju vanjskog prostora, kao i pošumljavanju.

Kopirati
Drag cursor here to close