Smeće

Djeca i mještani u akciji čišćenja predgrađa Mostara

Lifestyle / Flash | 08. 05. 2017. u 20:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ponedjeljka su aktivisti Turističkog udruženja Sjever (TUS) zajedno sa Eko sekcijom O. Š. Bijelo polje uz podršku TZ HNŽ organizirali akciju čišćenja cestovnog pravca prema izletištu Ruišta i naseljima Podgorani, Prigrađani i Salakovac.

Okupilo se nešto više od 50 učenika i aktivista te mještana usputnih naselja gdje se skupilo oko 100 PVC vreća otpadnog materijala koje su predstavnici 'Komosa' prebacili na Uborak. Ovu akciju TUS Potoci svake godine organizira u povodu Dana planete zemlje s ciljem buđenja svijesti kod građana kako bi zaštitili i uredili prostor oko ceste za mostarsko izletište Ruišta i usputna naselja prema Salakovcu.

O. Š. Bijelo polje svake godine uzme učešće u ovoj akciji, ali i u ostalim akcijama koje organizira Turističko udruženje Sjever. TUS Potoci je udruženje koje je jedno od najaktivnijih u regiji koje u ovim trenucima priprema već 15. jubilarni sajam 'Dani trešnje' po čemu se prepoznaje na organizaciji raznih turustičkih kulturnih i sportskih manifestacija.

TUS Potoci koristi priliku da se zahvali O. Š. Bijelo polje, učiteljima, nastavnicima i rukovodstvu škole koji imaju dovoljno razumijevanja na provođenju zajedničkih aktivnosti. Zahvaljuju se i lavnom Uredu TZ HNŽ, koji ih uvjek prate u njihovim aktivnostima.

Ovim putem pozivaju mještane Bijelog polja, putnike namjernike koji dolaze na izlet na Ruišta da obrate pažnju te da ne bacaju smeće i otpad pored ceste jer time štete prirodi i ljepoti Ruišta kao i da se stvara ružna slika življenja na ovim prostorima.

Kopirati
Drag cursor here to close