Obilježavanje

Dan osoba s down sindromom: Posjetite ih

Lifestyle / Flash | 18. 03. 2017. u 12:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za Down sindrom iz Mostara organizirala je prodajnu izložbu radova svojih članova u trgovačkom centru 'Mepas'. Događaj je upriličen povodom dana osoba sa down sindromom, a u narednih nekoliko dana zbivanja će biti još.

Predsjednik udruge za Down sindrom iz Mostara Igor Ledić rekao je kako je ovo još jedna prilika da se dokaže kako osobe s mentalnim poteškoćama mogu značajno pridonijeti društvu, a ne da se takve osobe odbacuju.

"Ovaj štand je samo dio onoga koji pokazuje kreativnost osoba sa down sindromom. Održavamo više radionica, a veliki dio toga prezentiramo javnosti. Osim današnje prodajne izložbe u narednim danima ćemo organizirati koncerenciju za medije, a zajedno s još nekoliko udruga iz BiH obilježit ćemo Svjetski dan osoba s Down sindromom i trgovinama CM i to u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru.

Na taj način želimo ponovno pokazati da osobe sa down sindromo žele i mogu raditi što i ostale osobe, te ovim putem pozivam sve stanovnike da u utorak od 12 do 17 sati posjete jednu od poslovnica CM-a i makar nakratko porazgovaraju sa osobama s down sindromom. Sigurno je da će to njima puno značiti, jer će se osjećati prihvaćenijima u društvu", naveo je Ledić.

Prodajni štand u 'Mepasu' bit će postavljen tijekom subote do 20 sati, a kako je navedeno u utorak će osobe s down sindromom od 12 do 17 sati biti na usluzi kupcima u trgovinama CM. Isti dan u istom vremenu udruga će upriličiti dan otvorenih vrata, te se svi zainteresirani mogu upoznati s radom ove udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close