Predavanje na Filozofskom

Dado Milas ponovno među mostarskim studentima

Lifestyle / Flash | 21. 11. 2016. u 10:47 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dalibor (Dado) Milas, mladi Ljubušak čija je otvorena i javna kritika naših društveno-političkih prilika naišla na neodobravanje pojedinaca unutar svoje zajednice, zbog čega je odlučio napustiti svoj Mostar i posvetiti se doktoratu iz područja pastoralne teologije na Sveučilištu u Grazu, ponovno će se naći među mostarskim studentima.

Naime, Milas će u srijedu, 23. studenoga 2016., održati predavanje na temu „Europa, sekularizacija i 'europska' Bosna i Hercegovina“ u amfiteatru 12 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru s početkom u 17.00 sati.

''Iako ću biti gost na kolegiju "Multikulturalnost u socijalnom radu" kojeg na Filozofskom fakultetu izvodi izvanredni profesor dr. Mile Lasić, predavanje je otvoreno za javnost. Nakon mog izlaganja, bit će prostora i za kraću raspravu i pitanja'', priopćio je Milas na svome Facebook profilu.

30-godišnjeg Milasa je šira javnost upoznala kao mladog hercegovačkog franjevca koji je početkom jeseni 2012. u Mostaru pokrenuo zanimljive tjedne susrete za mlade pod geslom 'Mladi katolici – sila koja (treba) mijenja(ti) svijet!'. Svake srijede u dvorani ispod zvonika Franjevačke crkve znalo se okupljati na stotine mladih koji su, kako je jednom prilikom rekao, željeli 'malo začiniti svoje živote' te postati kritična masa mladih ljudi koji će na temelju živoga Evanđelja utemeljiti svoj život i biti ono što jesu.

Kroz tri godine neprekidnog rada s mladima stekao je njihovo veliko povjerenje i uvažavanje. Kao potvrdnu informaciju istoga dovoljno je spomenuti kako se na promociji njegove knjige 'Hijene ga nisu dirale', zbirke eseja i promišljanja o Bogu i čovjeku, u mostarskom hotelu Mepas okupilo blizu 700 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close