Humanitarni rad

Četiri tisuće maraka za humanitarne akcije: Zaposlenici poduzeća 'Sport Plus' prikupljali novac

Lifestyle / Flash | 03. 11. 2016. u 18:26 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzeće "Sport Plus" d.o.o. iz Novog Travnika široj je javnosti poznato kao društveno odgovorno poduzeće koje redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama, pomaže rad Udruženja u BiH, ali i mnogobrojne klubove te pojedince...

Proteklih su mjesec dana zaposlenici u ovom poduzeću, samoinicijativno, organizirali prikupljanje novca za pomoć u liječenju brata njihove kolegice. Prikupljene su četiri tisuće konvertibilnih maraka.

Novac smo prikupljali u cijeloj BiH, u svim našim uplatnim mjestima. Htjeli smo pomoći bratu naše koleice koji je hitno trebao operaciju srca. No, prije nego smo završili ovu našu malu akciju, doznali smo kako je novac za liječenje Kristijana Perića prikupljen prije vremena i iz obitelji Perić su nas kontaktirali te rekli kako žele da mi odlučimo kome ćemo dalje donirati taj novac. U grupi osnovanoj na Facebooku, a koja je napravljena jer se želimo boriti za svoja radna mjesta zbog sve nepravde koja se u proteklih nekoliko mjeseci nanosi svima nama, zajednički smo donijeli odluku da ćemo taj novac podijeliti na četiri dijela - za liječenje dječaka Ajdina Žigonje iz Zenice, pomoć socijalno ugroženoj obitelji Marjanović iz Travnika, Belminu Škulju iz Kaknja koji je izgubio vid te obitelji izuzetno slabog imovinskog stanja - Trako iz Viteza, rekla nam je Danijela Dujo PR menadžerica ovog poduzeća i organizatorica grupe "Spasimo nasa radna mjesta - Sport Plus".

Grupa zaposlenih i njihovih prijatelja na Facebooku broji preko 6.500 članova. Svakodnevno se trude unijeti pozitvne stavove u tmurnu svakodnevicu, ali i bez obzira na sve organiziraju raznorazne interne akcije kojima pomažu ljudima kojima je pomoć potrebna.

Proteklog su tjedna uplatili novac za Ajdina Žigonju, Belmina Škulja i Dragana Marjanovića, a ovoga tjedna će organizirati nabavku kućanskih aparata i hrane koja je potrebna viteškoj obitelji Trako.

Želimo poručiti svima kako i onda kad mi tražimo podršku za sebe, svoja radna mjesta, ne odustajemo od ljudskosti, humanitarnih akcija, dobrih djela... Drago nam je da radimo u poduzeću koje nam redovito isplaćuje plaće te smo sretni zbog toga, pa zato pokušavamo usrećiti i druge oko sebe, poručuje Danijela Dujo.

Podsjetimo, zaposleni u ovom poduzeću, kao i drugim privatnim poduzećima koja se u FBiH bave igrama na sreću, već se više od tri mjeseca pokušavaju izboriti za svoja osnovna prava i traže zaštitu radnih mjesta. Naime, problem je nastao kad su predložene izmjene Zakona o igrama na sreću koje nameću oporezivanje igrača, a ne poduzeća koja se bave igrama na sreću. Na taj način se, smatraju u kladionicama, pogoduje stranim kladioničarima koji imaju povlaštene položaje u našoj državi, ali i istodobno "tjera igrače da biraju klađenje na mjestima gdje neće plaćati porez, a to su strane kladionice".

Uz to, zaposleni su ogorčeni izjavama premijera FBiH Fadila Novalića koji ih je izjednačio s prostitutkama i narkomanima te su zbog istog zatražili javnu ispriku ali i potpisivali peticije te ih uručili Zajedničkoj komisiji za ljudska prava u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close