Velika akcija

Čapljinci zajedničkim snagama očistili ulaz u Park prirode Hutovo blato

Lifestyle / Flash | 20. 04. 2017. u 08:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Dana planete zemlje i povodom početka turističke sezone u Čapljini danas je organizovana akcija čišćenja starog mosta u parku prirode Hutovo blato.

Djelatnici Parka priode Hutovo blato u suradnji sa Komunalnim poduzećem Čapljina, Vatrogasnom postrojbom Čapljina, učenicima Srednje škole Čapljina, te uz pomoć pripadnika Oružanih snaga BiH odlučili su da današnjom akcijom pošalju poruku svim stanovnicima zemlje kako su briga o okolišu i očuvanje njegovog zdravlja veoma važni.

Zajedničkim snagama oni su čistili ulaz u Park prirode Hutovo blato, na potezu od magistralne ceste od M17, posebice dio oko starog mosta na rijeci Bregavi, pa sve do priključne ceste za Park prirode.

Direktor Parka prirode Hutovo blato Nikola Zovko rekao je za Bljesak.info da su posebno opasna za prirodu odlagališta različitog otpada u blizini naseljenih mjesta.

''Smeća ima u cijeloj BiH. Gradovi su nam zatrpani smećem, ali kad je Park prirode Hutovo blato u pitanju, gdje su naselja postoje nelegalna odgalališta otpada, ima svega i svačega plastike, gume, kemikalija, što je opasno za našu prirodu. Svi bismo trebali razmisliti o stanju okoliša u svom okruženju i pozivam sve ljude da očiste makar svoja dvorišta zbog svog zdravlja i zdravlja našeg okoliša“, poručio je Zovko.

Park prirode Hutovo blato, spremno dočekuje turističku sezonu, a direktor kaže da problema sa turistima, kada je u pitanju odlaganja otpada, nema.

Kopirati
Drag cursor here to close