Hugh Laurie

Bolje da me ljudi pamte po liku Housea nego po reklami za hemoroide

Kultura / Film TV | 10. 03. 2016. u 09:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Hugh Laurie zaradio je horde obožavatelja, milijune na računu i štovanje od strane kritičara zahvaljujući ulozi liječnika Housea u seriji Dr. House.

Hugh je trenutno zauzet promocijom serije 'The Night Manager', a upravo je povodom te serije dao intervju i za magazin Story. U novoj seriji njegov lik je negativac, što je razlika u odnosu na ciničnog i svadljivog Housea. A upravo mu je taj lik dao i određeno breme.

''Nakon 'Dr.Housea' su mi nudili uloge liječnika koje nisam prihvatio, ali nije ih bilo toliko da bih se silno zabrinuo. Ne mogu se požaliti na lik i seriju koji su mi osigurali karijeru i slavu, a da se pritom nisam prostituirao nekom bezveznom ulogom i serijom, nego nečim kvalitetnim i hvaljenim. Sigurno je to bolje nego da sam jedno od lica koje pamte po reklamama za hemoroide, to bi bilo jako loše za glumca'', kazao je glumac za Story.

Hugh Laurie, je inače engleski glumac, komičar, pisac, glazbenik i redatelj. Dobitnik je Reda Britanskog carstva. Britanskoj je publici poznat po ulozi u humorističkoj seriji Crna Guja, dok je svjetsku slavu stekao tumačeći Gregoryja Housea u američkoj medicinskoj seriji Dr. House. Godine 2011. naveden je u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najplaćeniji glumac ikad u dramskoj seriji, sa zaradom od 250.000 funti (409.000 dolara) po epizodi u Dr. Houseu.

Osim što je izvrstan glumac i glazbenih, Laurie se okušao i u pisanju te je krajem 2015. godine izdao prvi roman 'Vrlo komplicirana trgovina'.

Kopirati
Drag cursor here to close