Murtezić i Bošnjak

BiH: Položaj LGBTI osoba odražava razinu demokratičnosti

Lifestyle / Flash | 18. 05. 2017. u 12:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Centra za edukaciju sudaca i tužitelja u FBiH (CESTFBiH) Arben Murtezić i izvršna direktorica Sarajevskog otvorenog centra (SOC) Emina Bošnjak danas su povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije razgovarali o unaprjeđenju suradnje i edukacije nositelja pravosudnih funkcija u zaštiti od diskriminacije LGBTI osoba.

Direktor Murtezić je tim povodom izjavio da su zaštita principa jednakosti i borba protiv diskriminacije dio same definicije pravosuđa.

''Položaj LGBTI osoba odražava razinu vladavine prava i demokratičnosti društva. Stoga će aktivnosti u ovoj oblasti biti među našim prioritetima'', kazao je.

Izvršna direktorica Bošnjak istaknula je da je pravosuđe mjesto u kojem lezbejke, gej muškarci, biseksualci, transrodne i interspolne osobe, koje su žrtve diskriminacije ili nasilja, trebaju biti zaštićene u skladu sa zakonima u BiH.

''Vjerujem da suradnja između CEST-a FBiH i SOC-a uvelike doprinosi poboljšanju i efikasnosti te zaštite '', dodala je.

Centar za edukaciju sudaca i tužitelja u FBiH u suradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom od 2014. godine organizira edukacije nositelja pravosudnih funkcija o temama zaštite od diskriminacije LGBTI osoba, te će ovim aktivnostima i u budućnosti posvetiti značajnu pažnju, priopćeno je iz CEST-a FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close