BiH: Pada novi snijeg

Lifestyle / Flash | 26. 01. 2017. u 07:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni je jutros oblačno, lokalno pada slab snijeg. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati:Bjelašnica i Kupres -10 stupnjeva, Drvar, Goražde i Livno -9, Ivan-sedlo i Sokolac -8, Bihać, Jajce i Sarajevo -5, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla -4, Zenica i Zvornik -3, Trebinje -2, Mostar 2 i Neum 4 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme, lokalno sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1 stepen, na jugu zemlje od 6 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Oblačno vrijeme uz niske temperature zraka naročito u jutarnjim i večernjim satima nepovoljno će danas djelovati na većinu populacije.

U Hercegovini će i pored više sunca biti izražen osjet hladnoće koji će pojačavati umjerena bura, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close