Kad se male ruke slože...

Advent u Mostaru - sudjelujte u humanitarnim akcijama i zabavite se!

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2016. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Advent u Mostaru, dokaz je da se s malo dobre volje i puno truda može napraviti mnogo toga, a nakon dugo monotonih godina, građani su udruženim snagama Mostar ove godine smjestili uz rame svjetskih metropola.

Četrnaest dana je prošlo od otvaranja, a donijeli smo samo radost smijeh i veselje, a i u narednim danima nastavljamo u istom duhu, poričuju organizatori Adventa u Mostaru.

Humanitarna strana Adventa

Advent je ipak vrijeme darivanja, suosjećanja i međuljudske topline, a manifestacija Advent u Mostaru nije zaboravila najpotrebitije članove našeg društva.

Naime, u suradnji s Pučkom kuhinjom Mostar, svaki dan od 17 do 19 sati dijelimo besplatne obroke za sve korisnike Pučke kuhinje.

Također, 17. prosinca, u suradnji s plesnim klubovima iz Mostara organiziramo i humanitarnu plesnu reviju, a svi posjetitelji su pozvani da kroz cijeli dan donose hranu i potrepštine koje će se na kraju dana, nakon humanitarne revije donirati Pučkoj i Narodnoj kuhinji u Mostaru.

Humanitarni festival torti ''Torte i to'' ove godine, 22. prosinca pridružuje se Adventu u Mostaru, a svi mogu sudjelovati praveći, kušajući ili kupujući tortu.

Ostvareni prihod od prodaje torti, namijenjen je za najranjiviju djecu, kroz akciju koju već dugo na Mreži radio postaja BiH, i u emisiji 'Udri muški' vodi Batko..!

Tijekom trajanja Adventa i dalje će se organizirati humanitarne akcije.

Biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazeva

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” i Udrugom „Advent“, u nedjelju, 18. prosinca, u 12 sati, organizira biciklijadu Djedova Mrazova/Božićnjaka.

Start i završetak pete po redu ovakve biciklijade u Mostaru je ispred Zimskog grada Adventa u Mostaru, a vozit će se krug po cijelom gradu. Po povratku je predviđeno druženje biciklista uz kuhano vino i kobasice.

Kao i proteklih godina, Djedovi Božićnjaci/Mrazevi najmlađim će građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše i prigodne darove.

Ovaj tjedan zabavljaju vas

U ovom tjednu, Centar za tehničku kulturu svakodnevno će održati niz zanimljivih radionica za najmlađe, na kojima će kroz obradu materijala stvarati zanimljive oblike i božićne ukrase. Uz sve to djeca će imati priliku vidjeti dio robota kojima će se moći igrati te okušati voziti.

Svakodnevno će mališane zabavljati klaun Raspa i animatori Adventa, te će zaplesati plesni klubovi iz Mostara.

Nastupit će i KUD Mokro, HKUD "Fra Petar Bakula" iz Posušja, KUD Gradnići, a na velikoj bini zasvirat će Tale Quale, Trio Veritas, Anarchie duo, Afrodita band, Slaven Đukanović, grupa Takt, DEL'ight i 'Ko su ovi.

Popularni i iznimno karizmatični bh. pjevač Amel Ćurić u srijedu 14. 12. stiže na Advent u Mostaru!!!

Bogatim repertoarom uz pratnju benda, Amel će na velikoj bini Adventa zagrijati sve ljubitelje dobre svirke.

Ulaz je besplatan, a svi koji žele rezervirati stol, to mogu učiniti na broj 0038763539289.

Zimski restoran

Udobna atmosfera našeg zimskog restorana posjetiteljima nudi dobru zabavu uz još bolju hranu. Uz plate mesa i kuhano vino, u našem restoranu mogu se kušati razne domaće delicije i specijaliteti. Odvojeno od programa na binama, u zimskom restoranu se organiziraju i svirke uživo, te tematske glazbene večeri.

U proteklim tjednu nastupili su

U proteklom tjednu na našim binama zaplesale su plesne skupine iz Mostara i to B-Dance, MoStars, Zrinjski, zaplesao je i duo hip hop Lana i Luka, a Mostarske mažoretkinje su još jednom pokazale svoje vještine. Na maloj bini su zapjevale i malene B-starsice, te mlada nada naše glazbene scene Iva Bošnjak.

Vokalno instrumentalna skupina Otkrivenje, duhovnom glazbom je na Advent u Mostar donijela pravi blagdansku duh, dok su Kulturno umjetničko društvo Rodoč i Frama Gradnići svojim nastupima vratili dašak naše kulture, tradicije i tradicionalnih napjeva.

Mališani su imali priliku slušati dječiji bend Mrviće, ali i naučiti nešto o instrumentima u našim glazbenim radionicama.

Mali teatar pokazao je da je zaista velika tvornica čarolije i sreće, a mališane Adventa zabavljali su s predstavom Dar i glumačkom radionicom Igrofor. Raspa, animator Adventa u Mostaru, gdje god prođe dijeli sreću i osmijehe, a često i zapleše s mališanima u našem mini discu.

Tijekom 6. prosinca posjetio nas je i sv. Nikola koji je djeci donio osmjehe slatkiše i prigodne darove, a brojna dječica su mu dala obećanje kako će biti dobri i naredne godine. Njegov prijatelj Djed Božićnjak, nekoliko puta nas je neočekivano posjetio, a obećao je da će dolazi sve više i češće kako bi prikupio želje svih mališana.

Sponzori

Naravno, ovaj radosni događaj ne bi bio moguć bez naših sponzora. Zahvaljujemo našem zlatnom sponzoru COCA COLI i srebrenom sponzoru KARLOVAČKOM. Također velike zahvale i svim našim ostalim sponzorima: Konzum, Johnny Walker, Bar Cafe 2000, AX Soling, Ferro Keš, Eurosan, UniCredit, Red Bull, BH Clubbing, Eronet, Philip Morris. Zahvaljujemo i Gradu Mostaru što nas je podržao u ovoj veseloj priči, kao i Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, Vodovodu, Parkovima, Ministarstvu unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i Turističkoj zajednici Mostar.

Zahvaljujući našim medijskim pokroviteljima portalu Bljesak.info, Našoj TV, RDV-u,Prvom TV, Radiju Herceg Bosne i Večernjem listu, svi će svakodnevno moći pratiti događanja Adventa u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close