Dani hrvatskog kazališta

''Ženska pitanja'' u Vitezu

Kultura / Flash | 21. 06. 2017. u 13:41 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

2. Dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hecegovini otvorila je ponajbolja amaterska kazališna predstava u Hrvatskoj, ''Maturanti'' Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod.

Dane su organizirali Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez, a prije početka same predstave nazočne je pozdravio Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez te čast da otvori druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH prepustio Silviju Stilinoviću, voditelju SKM Slavonski Brod i redatelju predstave “Maturanti”.

''Kao nekomu tko je dugo u kazalištu, a u isto vrijeme i na Hrvatskoj televiziji, iznimno mi je zadovoljstvo što imamo priliku baš mi otvoriti druge po redu dane hrvatskog kazališta u BiH. Sretniji sam tim više što našu predstavu igramo nakon ogromnog uspjeha na našoj državnoj smotri, a posebno što je to večeras u Vitezu, među dragim prijateljima s kojima nas veže dugogodišnje prijateljstvo, kako kroz kazalište, tako i van njega. Iskren ami je čast da mogu proglasiti druge dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini otvorenima'', kazao je HTV-ov novinar Silvio Stilinović na subotnjem otvaranju.

Predstava “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod oduševila je publiku u Vitezu, koja je članovima ansambla za odličnu izvedbu čestitala višeminutnim gromoglasnim pljeskom.

Nakon odličnog otvaranja 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH predstavom “Maturanti”. SKM-a Slavonski Brod, publika je i drugu večer imala priliku pogledati još jednu vrhunsku predstavu, “Kraljica Bosne”, u izvedbi Studentskog teatra Franjevačke teologije Sarajevo.

Krcata kazališna dvorana Vitez još jednom je potvrdila koliko publika u Vitezu voli kazališnu umjetnost, a vrijedi istaknuti kako su predstavu došli pogledati i ljubitelji kazališta iz susjednih općina, Travnika, Novog Travnika, Busovače, pa čak i iz Posavine, zatim Kiseljaka, Visokog, Uskoplja, Sarajeva..

Burnim pljeskom pozdravljeni su glumci predstave “Kraljica Bosne”, a poseban pljesak dobila je Anela Križanac, redateljica predstave, koja je ujedno utjelovila i lik kraljice Katarine Kotromanić.

''Zbilja je odličan osjećaj, nakon Sarajeva i Travnika predstaviti se predivnoj publici i u Vitezu. Kao i svaki put i sada sam imala tremu, ali glumački ansambl i publika su učinili da sve bude čarobno. Čestitam mojim glumcima, a hvala i publici u prepunoj dvorani u Vitezu i našim domaćinima iz GKM-a Vitez'', kazala je nakon predstave Anela Križanac.

Narednog tjedna na 2. Danima hrvatskog kazališta u BiH, gostuju članovi HKUD ''Vladimir Nazor'' iz Sombora u Srbiji, koji će izvesti predstavu ''Ženska pitanja''. Predstava se igra u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 23. lipnja s početkom u 20,00 sati.

Druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close