Mostarsko ljeto

''Želim biti normalan'' u Pozorištu lutaka Mostar

Kultura / Flash | 29. 06. 2017. u 13:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije ''Mostarsko ljeto 2017'' u Pozorištu lutaka Mostar, u nedjelju, 2. srpnja u 11 sati, bit će odigrana obnovljena predstava ''Želim biti normalan'', prema tekstu bugarske književnice Teodore Popove, a u režiji Todora Valova. Predstava je namijenjena djeci starijoj od pet godina.

Ova predstava je jedna od najnagrađivanijih predstava ovog Pozorišta, a gostovala je i pobjeđivala na najznačajnijim festivalima u regiji. Ovo je priča o slijepom mišu Rudolfu koji želi postati običan miš, odreći se svojih krila i steći oči, obići svijet i naučiti sve o ljudima, drugim miševima i mačkama, ali, nakon brojnih avantura, shvaća da je najbolje biti ono što stvarno jesi, a da osjećaj kako je drugima i drugačijima uvijek bolje nego tebi - najčešće nije istinit.

Veseli songovi i izvanredna scenska glazba djelo su Plamena Mirčeva Mirone, a prekrasne lutke, prelijepu scenografiju i nadahnute kostime kreirala je Emelijana Andonova Toteva. U predstavi igraju Nedžad Maksumić, Diana Ondelj-Maksumić, Nermina Denjo i Serđo Radoš.

Obnovu predstave podržao je BH Telekom. Ulaz na ovu predstavu, kao i na sve programe ''Mostarskog ljeta'', je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close