Tradicija izostala

Zbog štrajka filharmonije Ljubljančani ostali bez novogodišnjeg koncerta

Kultura / Flash | 30. 12. 2016. u 15:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani i gosti Ljubljane ove su godine ostali bez tradicionalnog novogodišnjeg koncerta zbog štrajka glazbenika Slovenske filharmonije, odlučeno je u petak, nakon što se o tome nagađalo već nekoliko tjedana.

Glazbenici su u svojevrsnom bijelom štrajku, nezadovoljni radom direktora filharmonije i glavnog dirigenta od kojeg su zatražili da odmah podnese ostavku jer s njim, kako tvrde, ne mogu surađivati.

Za koncert u nedjelju u 18 sati je već bilo prodano više od 800 ulaznica ljubiteljima klasične glazbe iz Slovenije, ali i inozemstva. Zato je odluka o definitivnom otkazivanju koncerta donesena na vrijeme, kako im se ne bi napravili dodatni troškovi, objavili su organizatori.

Na kompromisni prijedlog da se koncert unatoč nesuglasicama s vodstvom održi, a da prije njega dirigent i direktor kuvertiraju svoje pismene ostavke, sindikat glazbenika nije pristao, objavili su slovenski mediji, te dodali da je ministarstvo kulture spremno predložiti izmjene statuta filharmonijskog orkestra kako bi se stanje sredilo.

Kopirati
Drag cursor here to close