Domoljubni stihovi

Završeni XVII Humski dani poezije

Kultura / Flash | 19. 11. 2016. u 08:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

XVII. Humski dani poezije koje organizira Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne održani su u Počitelju u poznatom ambijentu restorana Staklo na 25. obljetnicu Hrvatske zajednice Herceg Bosne kao i na Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju 18.studenoga 2016.

Odana je počast i pijatitet svim palim i umrlim braniteljima kao i svim preminulim članovima Društva hrvatskih književnima Herceg Bosne pred Spomen obilježjem u Počitelju, gdje su upaljene svijeće u znak sjećanja na Vukovar i Škabrnju, a nakon toga su pjesnici govorili domoljubne stihove.

U programu su sudjelovali: Ivan Baković, Viktorija Bukovac, Danica Bartulović, Mate Grbavac, Ljubo Krmek, Nevenka Kovačević, Mario Knežević MK, Marina Kljajo-Radić, Vendelin Karačić, Marela Jekić Jakoviljević, Fabijan Lovrić, Srećko Marijanović, Anita Matinac, Pero Pavlović, Ivo Raguž, Miljenko Stojić, Ivan Sivrić, Maja Tomas i Ivan Vrljić. Program je vodila Tina Laco.

Poruka koja je odaslana na koncu obilježavanja XVII Humskih dana na način kako to pjesnici najbolje umiju, a to je stihovima domoljubne poezije, ostala je titrati plamenom mira i ljubavi odoljevajući na zubu vremena s jasnom poukom „Ne zaboravimo“, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close